unt shea 5Ingredientul minune mai sus amintit se obtine dupa o procesare a fructelor oferite de Arborele Karite. Acesta creste in regiunea Africii, mai exact in vestul Africii, avand nevoie de cel putin 20 de ani pentru a inflori. Perioada in care ajunge la maturitate este de aproximativ jumatate de secol, iar durata de viata este in medie 200 de ani. Arborele este protejat prin lege la ora actuala si reprezinta o adevarata minune a naturii avand in vedere avantajele si beneficiile pe care le ofera Untul de Shea extras din fructele sale.

Majoritatea oamenilor cunosc efectele pozitive pe care le aduce dupa sine Untul de Shea, insa ele se limiteaza in general la nivelul pielii. Putini sunt cei care stiu ca acest preparat biologic poate fi folosit chiar si pentru relaxare! Datorita compusilor sai bioactivi precum si vitaminelor pe care le contine, Untul de Shea poate fi folosit chiar si la masaj! Iata, deci, un avantaj pe care trebuie sa-l ai in vedere.

Vitamina E care se gaseste din abundenta in Untul de Shea are efecte benefice uimitoare la nivelul muschilor. Aceasta are capacitatea de a relaxa un muschi tensionat, obosit, precum si de a ameliora crampele musculare. Un masaj cu Unt de Shea se poate dovedi a fi o alegere exceptionala, deoarece pe langa toate beneficiile pe care acest preparat le aduce pielii, te vei putea bucura si de o sesiune de relaxare la superlativ.

Taieturile de mici dimensiuni sau arsurile solare, ambele reprezinta tinte terapeutice ale Untului de Shea. Datorita compusilor pe care ii contine si dintre care unii sunt asemanatori cu cei produsi de glandele sebacee ale organismului, Untul de Shea are capacitatea de a hidrata si vindeca pielea fara a lasa nicio cicatrice. Mai mult decat atat, unele leziuni care s-au vindecat in urma tratamentului, dar care au lasat zone de piele cu semne sau cu astfel de cicatrici pot fi usor stimulate sa-si revina la starea de sanatate din trecut folosind Untul de Shea. Acesta stimuleaza productia naturala de colagen si duce la regenerarea si hidratarea pielii intr-un mod corect si sanatos.

Acestea fiind zise voi incheia acest scurt articol prin a mentiona faptul ca, toate aceste avantaje prezentate mai sus nu reprezinta decat o mica parte dintre beneficiile pe care le aduce dupa sine utilizarea Untului de Shea. Ar mai trebui sa mentionam despre capacitatea sa de a reduce inflamatia, de a stimula microcirculatia superficiala, de a oferi protectie impotriva radiatiilor UV si asa mai departe.