unt shea 6Expunerea indelungata la soare poate fi periculoasa pentru piele, insa din fericire Untul de Shea are unele propietati benefice care te ajuta sa limitezi impactul negativ al radiatiilor UV. Dupa cum mentionam anterior, acesta era folosit chiar si in Egiptul Antic tocmai datorita protectiei solare pe care o ofera. Acidul cinamic este doar unul dintre compusii activi pe care ii gasim in structura Untului de Shea si care ofera o protectie sporita impotriva radiatiilor UV prin insasi compozitia lui.

Pe langa acidul cinamic mai trebuie sa amintim despre acidul stearic, acidul palmitic sau acidul linolenic – compusi bioactivi de baza ai Untului de Shea. Acesti acizi au un rol deosebit de important in procesul de hidratare al pielii, astfel ca daca suferi de o asemenea afectiune poti incerca un preparat biologic bazat pe respectivul ingredient si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru, fara indoiala, astfel ca este necesar sa ii acordam o atentie deosebita, in special in momentul in care aceasta ne arata ca sufera. Indiferent ca vorbim despre piele uscata, piscaturi de insecte sau chiar protectie impotriva radiatiilor solare, toate pot fi obtinute atat timp cat folosesti Untul de Shea. Efectele sale benefice se bazeaza pe compusii activi pe care ii contine, asadar nu mai sta pe ganduri si opteaza pentru alternativa naturala.

In situatia nefericita in care ti-ai expus pielea prea mult timp la soare si te-ai ales cu o zona mai rosie sau chiar o arsura solara, trebuie sa stii ca poti opta pentru Untul de Shea daca vrei sa grabesti procesul de vindecare. Acesta nu doar ca previne aparitia lor, ci ajuta si la vindecare. Vitamina A, vitamina E, acizi grasi si alti compusi biologice lucreaza impreuna pentru a-i reda pielii tale sanatatea si frumusetea de alta data.

Putini stiu ca Untul de Shea are aceeasi antioxidanti pe care ii intalnim si in ceaiul verde, fiind astfel un veritabil preparat biologic cu puteri miraculoase. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti comanzi Untul de Shea si sa te bucuri de rezultatele pe care le vei obtine. Cu toate ca exista o conceptie in general gresita conform careia numai femeile folosesc Untul de Shea trebuie sa iti spun ca si barbatii pot beneficia de efectele sale pozitive.

Nu mai sta pe ganduri si opteaza pentru o adevarata farmacie naturala existenta intr-un singur preparat biologic despre care putem afirma, fara indoiala, ca a trecut cu brio testul timpului. Din perioada Egitpului Antic si pana in prezent, Untul de Shea continua sa fie un ingredient natural foarte popular pe care cu siguranta merita sa-l incerci, indiferent daca o faci pentru protectie sau in incercarea de a grabi procesul de vindecare ale anumitor leziuni usoare de piele.