unt shea 5Arborele Karite are nevoie de aproximativ jumatate de secol pentru a ajunge la maturitate, astfel ca este protejat prin lege. In urma procesarii fructelor pe care acesta le ofera se obtine Untul de Shea care reprezinta ingredientul de baza al unor produse bio deosebit de des utilizate. Unele dintre cremele pentru protectia solara au in compozitie Untul de Shea tocmai datorita faptului ca acesta hidrateaza si protejeaza pielea de radiatiile UV. Acidul cinamic este unul dintre compusii activi ai Untului de Shea care ofera un grad ridicat de protectie impotriva razelor UV, iar ceilalti acizi alaturi de complexul vitaminic hidrateaza pielea din profunzime si ajuta la regenerarea ei.

Spre exemplu, vitamina E, care se gaseste din abundenta in Untul de Shea, are propietati uimitoare la nivelul pielii. Pe langa faptul ca incetineste procesul de imbatranire aceasta calmeaza crampele musculare, favorizeaza si grabeste procesul de vindecare al leziunilor si vindeca mai repede arsurile. O lotiune de soare pe baza de Unt de Shea nu poate fi decat grozava! Mai mult decat atat, in situatia nefericita in care te-ai ales cu zone rosii ca urmare a expunerii indelungate la razele UV, tot ceea ce trebuie sa faci pentru inceput este sa apelezi la un preparat pe baza de Unt de Shea, deoarece rezultatele nu intarzie sa apara.

O iesire in aer liber este un prilej de bucurie, insa trebuie sa te asiguri ca ai la indemana tot ceea ce iti trebuie. Intepaturile de insecte precum si alergiile pielii pot fi mai usor vindecate folosind Untul de Shea, deoarece aceasta are propietati benefice asupra acestor probleme ale pielii. Pentru a fi sigur ca beneficiezi de rezultatele maxime trebuie intotdeauna sa urmaresti indicatiile inscrise pe ambalaj precum si pasii care iti sunt prezentati.

Pielea uscata poate pune mari probleme atat din punct de vedere estetic, cat si functional. De asemenea, o piele uscata si crapata poate fi substratul aparitiei unor probleme dermatologice mai insemnate, asadar este important sa fie tratata din timp. Untul de Shea are capacitatea de a hidrata pielea tocmai prin compusii pe care ii contine, iar unii cercetatori sunt de parere ca acesti compusi sunt intocmai precum cei secretati de glandele sebacee, astfel ca avem de-a face cu un produs natural exceptional si foarte bine tolerat de organism.

Chiar si parul uscat poate fi tratat cu ajutorul Untului de Shea, asadar nu mai sta pe ganduri si opteaza pentru unul dintre cele mai populare ingrediente naturale! Nu degeaba Untul de Shea este folosit inca din vremea Egiptului Antic – in toata aceasta perioada si-a dovedit capacitatile sale terapeutice, iar in prezent este unul dintre cele mai des intalnite ingrediente din numeroase produse cosmetice.