unt shea 6Acest produs este extras din nucile arborelui Karite ce creste in regiunea de vest a Africii. Semintele acestor nuci sunt uscate si ulterior prelucrate pentru a obtine acest preparat miraculos din punct de vedere al beneficiilor pe care le ofera pielii. Acest arbore atinge maturitatea in jurul varstei de 50 de ani si nu infloreste deloc pana nu atinge cel putin varsta de 20 de ani, astfel ca procesul de obtinere a Untului de Shea este de lunga durata si relativ complex. Trebuie sa te gandesti ca produsul biologic pe care il utilizam in prezent provine din arbori plantati cu cel putin 20 de ani in urma!

Durata medie de viata a acestui arbore este de aproximativ 200 de ani, timp in care ofera oamenilor unul dintre cele mai eficiente preparate si anume Untul de Shea. Acesta are numeroase propietati miraculoase, iar dintre cele mai importante trebuie sa amintim capacitatea de a hidrata pielea din profunzime, de a vindeca leziunile si taieturile minore ale pielii precum si capacitatea de a proteja pielea impotriva arsurilor solare. De sute de ani oamenii l-au folosit pentru a se proteja de vantul uscat, radiatiile solare sau pentru a trata arsurile ce pot aparea pe piele ca urmare a unei lungi expuneri la razele UV.

Se crede ca unul dintre secretele reginei egiptene Nefertiti, despre care se stie ca era deosebit de frumoasa, consta de fapt in utilizarea Untului de Shea pentru a se proteja impotriva soarelui puternic si a aparitiei leziunilor pielii. Avand in vedere aceste aspecte putem afirma, fara indoiala, ca Untul de Shea este un preparat care a trecut cu brio testul timpului!

In compozitia Untului de Shea intra o sumedenie de vitamine importante precum vitamina A sau vitamina E. Aceasta din urmare are capacitatea de incetini procesul de imbatranire si chiar se gaseste in multe creme antirid. De asemenea, vitamina E ajuta la relaxarea musculara si ameliorarea crampelor. Acizii grasi nesaturati sunt alti constituienti demni de luat in considerare pe care ii intalnim in compozitia sa, iar toti acestia impreuna cu alte elemente ce pot fi indentificate in structura acestui preparat nu fac altceva decat sa-i ofere pielii tale o portie uriasa de sanatate.

Opteaza pentru Untul de Karite si bucura-te de toate aceste avantaje. Ajuta la stimularea naturala a producerii de colagen si experimenteaza senzatia unica pe care ti-o ofera o piele sanatoasa si frumoasa. Dupa o perioada mai lunga de utilizare poti observa ca ai chiar o piele mai elastica si mai frumoasa ca niciodata, asadar nu mai sta pe ganduri si incearca si tu toate aceste beneficii pe care ti le ofera natura!