unt shea 7Acest preparat biologic poate veni in doua forme, Untul de Shea rafinat sau Untul de Shea nerafinat. Trebuie sa stii ca forma nerafinata este cea mai pura si sufera cele mai putine modificari in urma procesului de prelucrare. Aceasta este extrasa manual, urmand o serie de pasi bine calculati, astfel ca intreaga cantitate de vitamine si nutrienti este pastrata. De fapt, in urma unor studii s-a descoperit ca Untul de Shea are constituienti asemanatori cu cei produsi de glandele sebacee ale organismului, astfel ca odata ce l-ai aplicat pe piele vei fi sigur ca beneficiezi de cele mai bune rezultate intr-un mod cu totul si cu totul natural.

Propietatile sale curative sunt foarte bine cunoscute, astfel ca Untul de Shea poate fi utilizat pentru a vindeca o serie de leziuni ale pielii care iti dau adevarate batai de cap. Eczemele, mancarimile sau alergiile usoare care se manifesta la nivelul tegumentelor pot fi tratate de prima intentie cu Unt de Shea, insa daca simptomele persista o perioada lunga de timp este necesar controlul unui specialist in sanatate. De asemenea, Untul de Shea este un adevarat miracol in ceea ce priveste protectia pe care o asigura impotriva razelor solare. Poate fi folosit atat pentru a te proteja de radiatiile UV datorita acizilor grasi, indeosebi a acidului cinamic, cat si daca te-ai ales cu o arsura solare ca urmare a unei expuneri indelungate.

Un alt aspect care trebuie mentionat atunci cand facem referire la Untul de Shea este strans legat de antioxidantii pe care ii contine. Majoritatea dintre acesti antioxidanti poti fi intalniti chiar si in ceaiul verde! Vitamina A si vitamina E protejeaza celulele pielii de radicalii liberi care pot determina aparitia unor probleme si, mai mult decat atat, ofera o protectie sporita chiar si impotriva factorilor daunatori din mediu extern cum ar fi caldura, deshidratare, radiatii UV, nisip abraziv si asa mai departe.

Nu degeaba Untul de Shea a fost folosit inca din perioade de mult apuse! Efectele sale pozitive nu inceteaza sa uimeasca pe cei care se decid sa-l incerce. Se crede ca unul dintre secretele frumusetei reginii egiptene Nerfertiti este chiar Untul de Shea pe care il folosea pentru a-si pastra pielea hidratata, curata si frumoasa. Arborele Karite din a carui fructe se extrage Untul de Shea creste in regiunea Africii si este protejat prin lege la ora actuala – are nevoie de cel putin 20 de ani pentru a inflori si aproximativ jumatate de secol pentru a ajunge la maturitate