Cu un miros specific, calduros, usor picant si dulce, uleiul esential de scortisoara este adesea utilzat pentru masajele relaxante si revigorante. Are proprietati antiseptice cunoscute si stimuleaza totodata circulatia sangelui si functia cardio-vasculara. De asemenea, cu un impact benefic asupra sistemului respirator, un masaj in care se foloseste uleiul esential de scortisoara iti ofera atat de multe avantaje incat ar fi o pierdere sa-l refuzi.

Ar trebui sa amintesc si despre proprietatile sale antiinflamatorii care il fac un canditat perfect pentru masajul relaxant si care elimina durerea. Indiferent ca vorbim despre crampe musculare, dureri musculare sau de articulatii, toate pot fi tratate cu ajutorul unui expert in tehnicile de masaj si a unor substante naturale cu proprietati fantastice.

Ingredientul mai sus amintit este adesea utilizat chiar si in bucatarie, astfel ca o buna parte dintre cei care aud pentru prima data de produsele bio pe baza scortisoarei se gandesc imediat la preparatele culinare, insa de data asta lucrurile stau putin diferit.

Fiind un tonic cerebral de prima clasa, uleiul esential de scortisoara te ajuta sa eliberezi o parte din stresul care se acumuleaza zilnic si totodata sa te simti mai bine si mai plin de energie. La ora actuala exista o sumedenie de produse bio bazate pe acest tip de ulei esential din care poti alege, insa daca vrei sa experimentezi cu adevarat avantajele sale atunci poti opta pentru forma lui pura.

Mireasma sa puternica si specifica il face un candidat excelent pentru aromaterapie, adica tratarea diverselor afectiuni prin intermediul mirosului. Este de notat faptul ca uleiul esential de scortisoara trebuie adesea amestecat cu alte uleiuri si substante pentru simplu fapt ca mireasma pe care o emana se poate dovedi a fi chiar foarte puternica.

Uleiul esential de scortisoara in forma sa pura este rareori utilizat, datorita efectului sau puternic si mirosului specific pe care il emana. Spre exemplu, in cazul in care se doresti a fi utilizat in timpul unei bai fierbinti si revigorante este indicat a nu se depasi una-doua picaturi, deoarece poate deveni iritant pentru piele.

In general, pentru a fi sigur ca nu dai gres si nu te expui singur la o serie de reactii adverse este indicat sa citesti instructiunile de utilizare care sunt inscrise pe ambalaj. Toate produsele bio comercializate contin pe ambalaj o serie de informatii pe care trebuie sa le ai in vedere.

Acestea fiind spuse nu-ti mai ramane nimic altceva de facut decat sa-ti comanzi chiar acum o serie de preparate pe baza de ulei esential de scortisoara si sa te bucuri de avantajele obtinute atat tu, cati si ceilalti membri ai familiei tale. Sanatatea este mai importanta decat orice, asadar fii sigur ca o mentii corespunzator si natural!