De asemenea, atunci cand iti cureti frigiderul sau aragazul poti adauga cateva picaturi de ulei esential in apa de spalat, astfel ca dupa ce ti-ai terminat sarcinile vei observa ca totul arata si miroase placut. O alta intrebuintare in bucatarie a uleiului esential de portocale este pentru a combate mirosurile de mancare care persista chiar ore intregi.

Daca te simti trist, fara energie si demoralizat atunci trebuie sa stii ca uleiul esential de portocare are capacitatea de a-ti modifica aceasta stare. Fiind un antidepresiv recunoscut la ora actuala, acesta are capacitatea de a-ti ridica moralul si de a te face sa te bucuri din nou de viata. Iti ofera un confort psihic sporit si pacea interioara de care cu totii avem nevoie din cand in cand.

Fiind atat de popular in intreaga lume, mirosul specific de citrice, indeosebi cel de portocale, este usor de recunoscut pentru majoritatea oamenilor. Acest tip de miros este atent selectionat si amestecat cu altele pentru a obtine o serie de parfumuri deosebit de apreciate printre consumatori. Unele dintre cele mai sofisticate si rafinate parfumuri contin ulei esential de portocale.

Poti sa-ti faci singur un parfum pe baza de ulei esential de portocale: dilueaza-l cu alcool sau cu alt ulei ce are rolul de a-l inmulti si vei obtine produsul final, simplu si eficient. Atentie insa, deoarece odata aplicat topic acesta poate determina aparitia unor reactii adverse daca pielea este expusa direct la razele UV.

Iata care sunt cateva dintre intrebuintarile mai neobisnuite ale uleiului esential de portocale. Inainte de finalul acestui articol trebuie sa-ti amintesc ca efectele benefice asupra sanatatii sunt mult mai diverse si mai potrivite pentru a fi luate in considerare. Acestea te vor ajuta cu siguranta sa faci alegerea corecta si sa intelegi mai bine de ce anume sa il achizitionezi.

Indiferent ca vorbim despre preparatele biologice care contin acest ingredient sau despre uleiul in forma lui pura, ambele au capacitatea de a-ti oferi beneficii dintre cele mai diverse care cu greu pot fi obtinute de alte ingrediente sintetice, obtinute chimic. Natura nu va inceta sa ne uimeasca niciodata, iar daca am cunoaste toate cate are sa ne invete atunci cu siguranta am trai intr-o lume mai sanatoasa.