cosmetice bio 7Acesta a fost folosit inca din vremuri stravechi ca tratament impotriva infectiilor respiratorii. Este foarte util pentru a trata majoritatea problemelor de ordin respirator, iar aici includem astmul, bronsita si orice fel de tuse. Pentru a fi sigur ca il folosesti in mod corespunzator este nevoie sa-ti cumperi un produs bio destinat uzului intern. Tot din sfera sa terapeutica merita sa amintim despre efectele asupra pielii si anume: ajuta la vindecarea taieturilor si te scapa de unii paraziti care se dezvolta la acest nivel.

Un sector deosebit de important in care uleiul esential de pin reprezinta ingredientul de baza este aromaterapia. Efectele sale calmante si revigorante asupra sistemului nervos sunt deosebit de apreciate in intreaga lume, astfel ca daca vrei sa te bucuri de ele in confortul propriului tau camin tot ceea ce trebuie sa faci este sa-ti achizionezi uleiul esential de pin.

Adeseori tehnicile din aromaterapie recomanda un amestec intre uleiul de pin si alte tipuri precum uleiul esential de lavanda, rozmarin si asa mai departe. Dupa o sedinta de aromaterapie in care ai folosit acest ingredient minune vei constata ca te simti mult mai bine, esti mai plin de viata, simti ca intreg sistemul tau respirator a renascut, iar psihic vorbind simti o energie pozitiva si o minte de fier. Este intr-adevar minunat sa constati ca toate aceste efecte pozitive sunt acolo, in natura, iar omul de rand nu are cunostinte despre ele la nivelul la care ar trebui.

Uleiul esential de pin este extras printr-un proces complex din acele arborelui care este originar din Scotia, Rusia, Finlanda si Austria. Ulterior acest arbore a fost cultivat in multe alte regiuni ale globului, insa se crede adesea ca cea mai pura esenta se obtine din arborele ce provine din Scotia.

Traditia greceasca ne spune ca pentru a combate racelile tot ceea ce trebuie sa faci este sa fierbi conurile de pin impreuna cu acele acestui arbore, iar mai apoi ceaiul obtinut sa-l combini cu putina miere de albine si sa-l folosesti ca ingredient in tratamentul tuselor si a altor probleme respiratorii.

Astazi exista numeroase preparate bio bazate pe vechile retete, astfel ca nu-ti mai ramane nimic de facut decat sa-ti comanzi asemenea uleiuri esentiale si solutii miraculoase care contin in esenta lor adevarata putere a naturii si sa te bucuri de rezultate. Uleiul esential de pin are, fara indoiala, un loc fruntas in topul substantelor benefice pe care natura ni le pune la dispozitie.

Imagineaza-ti doar cat de multe uleiuri esentiale exista, de cat timp sunt folosite si care sunt efectele lor principale pentru a intelege mai usor ca orice produs bio pe care il vei folosi poate avea rezultate cu adevarat fascinante.