De asemenea, uleiul esential de lamaie are capacitatea de a da parului tau un aspect curat si sanatos. Multi dintre noi ne confruntam cu problema parului gras si uleios, astfel ca indiferent de regularitatea spalarilor pe cap, parul se ingrasa si ofera un aspect neplacut, murdar. Folosind un sampon pe baza de ulei esential de lamaie iti poti lua adio de la aceste situatii neplacute.

Tratamentul racelilor si in special cel al acceselor de tuse este de lunga durata, insa apeland la ajutorul uleiului mai sus amintit poti scurta considerabil acest proces. La ora actuala exista o sumedenie de retete pe baza ingredientului minune si tot la fel de multe produse biologice destinate uzului intern, asadar oferta este practic nelimitata.

Avand in vedere efectele sale benefice, uleiul esential de lamaie este bun pentru a trata astmul, raceala, accesele de tuse, febra, durerile si infectiile gatului. Toate aceste simptome pot aparea sau pot fi exacerbate in cazul unei raceli puternice, asadar fii sigur ca esti pregatit corespunzator pentru a face mai usor fata.

Dintre beneficiile mai putin cunoscute, dar care au o importanta foarte mare se numara tratamentul constipatiei si al hipertensiunii arteriale. De asemenea, din uleiul esential de lamaie se pot obtine unele dintre cele mai eficiente lotiuni anti-insecte sau cu alte cuvinte care tin insectele la distanta de pielea ta.

Nu in ultimul rand trebuie mentionat efectul sau asupra psihicului. Uleiul esential de lamaie obtinut prin presare la rece este unul dintre remediile impotriva stresului cotidian si te ajuta sa iti recapeti starea de liniste interioara si confort psihic maxim. Avand in vedere mirosul sau specific si deosebit de placut, uleiul mai sus amintit poate fi gasit in multe flacoane si odorizante preparate biologic.

Imagineza-ti cat de placut este sa simti aroma de lamaie atunci cand te intorci obosit sau obosita acasa, dupa o zi intreaga de munca. Revigorant si placut, odorizantul pe baza acestui ingredient poate fi folosit chiar si in mediul in care lucrezi si sa nu fii uimit daca vei observa ca dai randament mai bun, deoarece, daca iti amintesti, acest ingredient natural are un efect deosebit de benefic pentru psihic.