Acesta este folosit in diverse cazuri pentru mirosul placut pe care il emana, astfel ca fie vorbim despre produse cosmetice bio sau chiar dispozitive ce distrug mirosurile neplacute dintr-o incapere exista mari sanse sa gasesti citricele ca ingredient de baza. Marele avantaj este ca odata ce au fost eliberate in atmosfera, particulele din uleiul de citrice intra in contact cu particulele responsabile de aparitia unor mirosuri urate si nu le acopera, ci le distrug efectiv prin simpla lor prezenta.

Prin urmare este important sa nu limitezi utilizarea preparatelor biologice doar pentru ingrijirea corporala, ci daca poti adopta acest stil ecologic in toate aspectele vietii tale. Poate mai daunator decat orice crema sintetica ce poate contine compusi toxici este eliberarea direct in aer a acestor particule care se pot gasi in diverse preparate pentru imbunatatirea mirosului sau a atmosferei dintr-o camera.

Aceste produse reduc riscul aparitiei unor probleme pulmonare care pot fi cauzate de o utilizare indelungata a unor parfumuri ce contin substante iritante sau sintetice. Uleiul de citrice este un element adesea gasit si in diferite creme sau lotiuni de corp ce emana un miros placut si relaxant, dar cu conditia ca acestea sa detina certificarile necesare pentru a fi considerate preparate biologice autentice.

Data viitoare cand vei fi pus in situatia de a-ti achizitiona un nou produs de ingrijire sau un banal dispozitiv de imbunatatire a aerului poate iti vei aminti de cele citite aici si vei lua decizia corecta.