In ceea ce priveste pielea trebuie sa stii ca uleiul esential de grapefruit are un adevarat arsenal de arme pentru protectia si refacerea ei reprezentat de compusi bioactivi. Acesta este in primul rand o substanta astringenta, adica are capacitatea de a reduce secretiile organice exagerate si totodata contracteaza tesuturile. Mai departe, pe langa aceasta capacitate, uleiul mai sus amintit este si un antiseptic de prima clasa, astfel incat trateaza problema cosurilor si a acneei din profunzime, eliminand bacteriile, nu doar superificial.

Tot din sfera efectele sale dermatologice merita sa mai amintim unul: daca ai pielea uleioasa, grasa si cu un aspect neplacut caracteristic atunci o lotiune pe baza de ulei esential de grapefruit este exact ceea ce iti trebuie. Este foarte important ca odata ce l-ai utilizat sa te feresti de razele UV, deoarece sub actiunea lor uleiul mai sus amintit poate cauza unele reactii adverse.

Stresul de zi cu zi este mai periculos decat ai crede, deoarece determina aparitia unor probleme minore care in timp se accentueaza si care la randul lor determina altele mai mari. Spre exemplu, banala durere de cap cauzata de stres si probleme poate fi usor combatuta daca cel in cauza inspira mirosul placut al uleiului esential de grapefruit. Sedintele de aromaterapie se bazeaza pe astfel de lucruri.

Efectele sale benefice asupra mediului intern sunt cel putin la fel de numeroase si importante ca cele pe care le obtii prin administrarea topica. Uleiul esential de grapefruit este un detoxifiant puternic, astfel ca te ajuta sa scapi de toxinele acumulate in exces in organism si totodata controleaza procesul de formare al celulitei. Bineinteles ca pentru administarea orala este obligatoriu sa folosesti preparatele destinate in acest scop, iar mai inainte sa consulti medicul specialist daca suferi de alte patologii.

Acestea fiind zise voi incheia acest articol prin a-ti aminti inca odata ca uleiul esential de grapefruit acopera o parte din tot ceea ce ti-ai putea dori legat de sanatatea psihica si fizica. Te ajuta sa indepartezi toxinele, sa ai un ten frumos, curat si intotdeauna fresh, iar pe langa toate astea este si un prieten de nadejdie pentru cei care simt uneori ca stresul ii ajunge din urma si ca ceea ce fac este prea mult pentru puterile lor!