Pe langa faptul ca este un mare benefic pentru sistemul respirator, uleiul esential de anason are si alte intrebuintari in sfera medicala, iar dintre acestea merita sa amintim ca accelereaza tranzitul intestinal ameliorand constipatia si are chiar unele efecte in tratamentul patologiilor ce tin de oxigenarea sangelui.

Propietatile acestei substante sunt numeroase. Este un antioxidant de prima clasa si antispastic. Totodata, uleiul esential de anason amelioreaza durerea prin simplu fapt ca este un bun analgezic. Exista si unele preparate destinate ingrijirii pielii datorita efectelor sale antiseptice.

In ceea ce priveste mirosul pe care il emana, trebuie sa stii ca uleiul esential de anason reprezinta un ingredient de baza pentru multe odorizante destinate incaperilor si chiar unele pentru masina personala. Acest ingredient este foarte popular si in tehnicile de aromaterapie, deoarece o singura sedinta are potentialul de a-ti ridica moralul, de a ameliora stresul si de a-ti reda starea de confort psihic atat de mult ravnita.

Anasonul este originar din zona Asiei si in mare parte din regiunea mediteraneeana, astfel ca cele mai bune uleiuri esentiale sunt obtinute folosind materia prima provenind din Egipt sau Turcia. In momentul in care esti pe punctul de a-ti achizitiona un astfel de ulei esential se poate dovedi a fi o idee buna daca arunci o privire asupra tarii de provenienta pentru a fi sigur ca te bucuri de calitate maxima.

Precautiile in utilizare sunt limitate in cazul uleiului esential de anason, insa la fel ca si pentru alte tipuri de ulei esential tot ceea ce inseamna exces se poate dovedi a fi daunator. Spre exemplu, in cazul preparatului mai sus amintit pot aparea unele reactii la nivelul pielii, in special la cei cu o sensibilitate crescuta, asadar este bine sa consulti cu atentie indicatiile inscrise pe ambalaj.

Momentul in care anasonul a fost descoperit ca planta medicinala se pierde undeva in negura timpului, iar faptul ca astazi inca il folosim este cea mai buna dovada ca efectele sale sunt demne de a fi luate in considerare. Substanta cu un miros placut, aromat, usor picant, dulce si revigorant totodata este astazi utilizata mai mult ca niciodata. Unele companii producatoare de parfumuri o folosesc chiar pentru a obtine miresme care impresioneaza pana si cel mai sensibil nas.

Acestea fiind spuse voi incheia acest articol in speranta ca am reusit sa-ti aduc la cunostinta cateva dintre intrebuintarile uleiului esential de anason. Lista ar putea continua, insa pentru inceput este bine sa cunosti macar bazele. Trebuie sa stii ca nimic nu este la fel de convingator precum efectele benefice pe care le descoperi prin prisma propiei tale experiente avut in legatura cu un tip sau altul de ulei esential.