cosmetice bio 6Fiind un antimicrobian recunoscut, uleiul de salvie are capacitatea de a facilita vindecarea infectiilor tractului respirator si mai mult decat atat actioneaza chiar ca un fluidifiant al mucusului. Preparatele farmaceutice pe baza acestui ingredient sunt indicate pentru a usura expectoratia si a opri tusea suparatoare si iritativa care insoteste aceasta patologie frecventa in timpul sezonului rece.

Ceaiul de salvie este deosebit de util pentru un somn linistitor si daca vrei sa obtii un efect si mai puternic atunci poti incerca sa combini diverse plante care au aceleasi calitati, dar nu in cantitati exagerate. Acest lucru se poate datora faptului ca salvia reduce transpiratiile nocturne eliminand astfel un factor de stres si de neliniste in timpul somnului. Aspectul interesant este ca face acest lucru cu toate ca are si capacitatea de a detoxifia organismul tocmai prin sudoare.

Mai mult decat atat, siropurile pe baza de ulei esential sau ceairuile din salvie reprezinta un antipiretic eficient, astfel ca daca la patologia infectioasa pe care organismul tau o manifesteaza exista si febra poti foarte bine sa combati toate aceste neplaceri folosind planta minune mai sus mentionata.

Prin urmare salvia are un rol deosebit de important in existenta noastra, fie ca ne dam seama sau nu. Multe dintre produsele cosmetice sunt bazate pe uleiul esential obtinut din salvie, iar o serie de preparate farmaceutice care ne fac viata mai usoara nu reprezinta o exceptie.