ulei cosmetic bio In aceasta industrie trebuie evitat compromisul, altfel spus este o mare pierdere sa supui planta procesului de extractie atat timp cat aceasta nu este inca maturata complet sau nu a ajuns la stadiul la care poate oferi ceea ce are mai bun. Unii producatori pot apela la aceasta metoda din dorinta de a scoate un profit cat mai repede, insa uleiul respectiv va fi de calitate inferioara unui alt produs care respecta toate regulile.

Calitatea este o caracteristica deosebit de importanta atunci cand vorbim de uleiuri esentiale, iar prin urmare marile companii vor cauta intotdeauna sa obtina produsele cele mai bune. O alta greseala care trebuie evitata este folosirea de produse chimice cunoscute si sub numele de ingrasamant pentru ca respectiva planta sa creasca mai repede. Aceasta etapa este la fel de daunatoare pentru calitati precum extragerea precoce, deoarece respectivii compusi absorbiti de planta vor fi totodata regasiti si in uleiul rezultat, asadar caracteristicile sale pot fi modificate.

Daca nu se respecta cu strictete regulile de baza in ceea ce priveste prelucrarea si folosirea uleiurilor esentiale pentru diverse produse destinate indivizilor atunci pot aparea o serie de reactii adverse ale organismului care resping diversi compusi chimici sau care pur si simplu nu sunt acceptati de catre individ.

Iata, deci, doar cateva dintre criteriile importante pe care un producator trebuie sa le aiba in vedere atunci cand extrage uleiul dintr-o planta.