Mireasma sa ne aduce aminte de zilele frumoase de vara, calduroase si placute. De asemenea, daca te simti obosit este suficient sa intri intr-o incapere unde exista un odorizant pe baza acestui tip de ulei pentru a te revigora in totalitate. Uleiul esential de portocale este cunoscut si ca un element care ajuta la intarirea psihicului si eliminarea emotiilor negative, astfel ca este intens folosit in tehnicile si sedintele de aromaterapie.

Avand potentialul de a tine insectele la distanta, uleiul esential de portocale este regasit, printre alte ingrediente, in preparatele destinate ingrijirii si protectiei pielei. Astfel, atunci cand mergi la picnic, te poti bucura de cele cate ore petrecute in liniste fara a fi in permanenta stare de alarma. Este important sa stii ca uleiul esential de portocale in esenta sa pura aplicat topic poate determina reactii adverse la razele UV, asadar el este adesea combinat cu alte substante.

Tot din sfera beneficiile pentru sanatate merita sa amintim si despre potentialul sau antiinflamator si de ameliorare a durerilor musculare si articulare. In situatia in care te confrunti cu o asemenea problema tot ceea ce te iti trebuie este un masaj executat corespunzator in care se folosesc fel de fel de uleiuri esentiale, printre care si cel amintit mai sus. Fiind si un antiseptic eficient ajuta la mentinerea sanatoasa a pielii si la vindecarea mai rapida unor leziuni.

Uleiul esential de portocale are foarte multe intrebuintari si poate fi intalnit adeseori in diverse produse destinate ingrijirii corpului. Dintre acestea mentionam samponul, sapunul, gelul de dusm balsamul de buze sau alte lotiuni precum cele anti-insecte. Mai mult decat atat, sfera sa de activitate nu se opreste aici, ci este un ingredient folosit chiar si pentru a obtine produse destinate lemnului sau mobilierului din piele. 

Podoaba capilara este influentata intr-un mod pozitiv de sampoanele pe baza uleiul esential de portocale. Acesta regleaza secretia de sebum, astfel ca parul tau nu va deveni foarte uleios si cu un aspect neplacut. Secretia uleioasa a parului este importanta fiziologic vorbind, deoarece protejeaza parul impotriva invadatorilor si totodata mentine pH-ul la valorile optime, dar atunci cand este in exces ofera un aspect neplacut. Folosind un sampon pe baza acestui ingredient ai scapat de probleme.

Iata care sunt principalele avantaje ale uleiului esential de portocale. Ar mai fi multe de mentionat, insa pentru inceput este ideal sa le afli macar pe cele de baza. De exemplu, unii sustin ca ar fi ideal pentru a trata diverse probleme digestive, in timp ce altii sunt de parere ca aciditatea lui ar putea cauza probleme stomacului. Indiferent de care ar fi adevarul este bine de stiut ca inainte de utiliza intern un preparat pe baza de uleiu esential de portocale trebuie sa consulti medicul.