Unul dintre avantajele utilizarii uleiului esential de mandarin este in stransa legatura cu vergeturile ce pot aparea in sarcina. Astfel, exista o serie de preparate biologice care aplicate topic duc la ameliorarea vergeturilor si impiedicarea dezvoltarii unora noi. Cu toate ca este un produs non-toxic in totalitate, inainte de a folosi uleiul esential mai sus amintit pentru a impiedica aparitia vergeturilor este indicat sa consulti medicul care te ingrijeste in timpul sarcinii si sa-i ceri parerea.

Bineinteles ca uleiul mai sus amintit nu se aplica direct, in forma lui, ci trebuie amestecat cu alte substante pentru a obtine un grad de dilutie important. Cel mai bine este sa apelezi la produsele bio care sunt deja pe piata si au aceste rezultate printre beneficii.

Uleiul esential de mandarin este foarte benefic pentru copii din trei motive: in primul rand contine foarta multa vitamina C, in al doilea rand nu este la fel de acid precum o portocala, iar in al treilea rand are un miros deosebit de placut. Vitamina C este foarte importanta pentru a-i pastra celui mic sanatatea intacta, astfel ca preparatele biologice destinate copiilor care contin ulei esential de mandarin sunt chiar ideal. Bineinteles ca si fructul propriu-zis este bun de consumat si contine aceeasi cantitate de vitamine.

Legat de aciditate este important de stiut ca fructele arborelui de Mandarin sunt mai putin acide decat alte citrice, asadar pot fi introduse in alimentatie fara teama ca vor determina aparitia durerilor de stomac cauzate de un nivel crescut al aciditatii si asa mai departe. Cu toate astea, excesul nu este niciodata benefic.

Tot din sfera avantajelor pentru copii merita sa amintim despre efectul antiseptic pe care acest tip de ulei esential il are. Atunci cand cureti camera in care se odihneste, se joaca si doarme copilul tau este ideal sa pui doua-trei picaturi in apa pe care o folosesti, deoarece astfel vei reusi sa indepartezi o buna parte din germeni si totodata sa lasi in urma un miros de curat, primavaratic si care cu siguranta va avea un efect relaxant asupra micutului.

In concluzie uleiul esential de mandarin este bun pentru tine si familia ta inca din perioada in care cel mic nu s-a nascut si pana cand ajunge mare. Proprietatile sale antisepice sunt demne de luat in considerare, iar efectele benefice asupra mediului intern trebuie avute in vedere atunci cand te decizi sa-ti achizitionezi un nou tip de ulei esential. Ca o precautie trebuie mentionat ca uleiul esential de mandarin nu poate fi folosit pe o piele care va fi expusa razelor UV imediat, deoarece pot aparea reactii adverse.