cosmetice bio 1Un exemplu potrivit este reprezentat de beneficiile pe care le aduce psihicului, astfel ca uleiul esential de scortisoara folosit in aromaterapie are capacitatea de a schimba cu totul dispozitia si statusul mental al unui individ. Fiind un tonic cerebral eficient, acest ingredient natural se gaseste in multe preparate biologice si uleiuri destinate tehnicilor de aromaterapie. Indiferent ca te simti obosit, trist, stresat sau fara chef de nimic, o sedinta de aromaterapie bazate pe acest ingredient minune te poate reface in totalitate.

Fiind un antiviral, antioxidant si antibacterian recunoscut, uleiul esential de scortisoara este adesea utilizat si pentru a trata o serie de afectiuni ale organismului, insa trebuie folosite preparatele bio care contin cantitatile exacte si totodata sa respecti prospectul intocmai. Este util in stimularea circulatiei si a functie cardio-vasculare, in tratamentul infectiilor, in ameliorarea acceselor de tuse, infectii ale tractului respirator si chiar in tratamentul unor afectiuni digestive.

Cu toate acestea, este important sa stii ca uleiul esential de scortisoara nu se aplica direct pe piele, pe fata sau in apropierea regiunilor sensibile ale corpului in forma sa pura, nediluata. Adesea, acest ingredient se amesteca impreuna cu alte preparate biologice sau cu alte uleiuri esentiale pentru a obtine o dilutie insemnata. Fiind foarte concentrat el poate provoca leziuni.

Acest tip de ulei esential se poate administra topic, oral sau poate fi difuzat in aer, insa intotdeauna trebuie sa ceri sfatul unui specialist inainte de a utiliza produsul in forma sa nediluata sau sa optezi pentru preparatele care vin deja cu instructiuni de utilizare. Spre exemplu, atunci cand vrei sa te bucuri de mirosul sau placut si de efectele sale benefice cand faci o baie este bine de stiut ca se pun maxim doua picaturi in cada cu apa, deoarece poate fi iritant pentru piele.

La prima vedere toate aceste indicatii par a fi inutile avand in vedere ca scortisoara este chiar o mirodenie, insa trebuie sa stii cateva lucruri: in esenta lui, uleiul de scortisoara nu este toxic, insa este foarte picant datorita compusilor sai activi. Mirosul specific ofera o nota de caldura fiind adesea regasit in parfumurile destinate sezonului rece, iar aceasta caldura vine tocmai din compusii pe care ii contine.

Asadar, inainte de utilizare, uleiul esential de scortiosoara trebuie diluat cu diferite alte substante naturale si in functie de necesitatile pe care le ai. La ora actuala exista numeroase produse bio care sunt destinate tratarii unor diverse afectiuni, iar in functie de patologie exista si alte uleiuri esentiale in compozitie care nu doar ca uimesc prin efectele lor benefice, dar au si rolul de a dilua substanta mai sus prezentata pentru a te bucura la maximum de avantajele ei.