ulei maslineRevenind la calitatile uleiului esential de masline trebuie sa mentionez ca una dintre cele mai cunoscute este reprezentata de refacerea tenului uleios si grasos. Cu alte cuvinte acest ingredient de natura vegetala are capacitatea de a reduce considerabil cantitatea de secretie uleioasa care se gaseste la nivelul pielii – in special a tenului – astfel ca riscul aparitie cosurilor sau a altor inflamatii specifice este mult diminuat. Tot ceea ce trebuie sa faci este aplici un produs pe baza de ulei de masline dedicat tenului, iar mai apoi sa masezi usor zona si rezultatele vor aparea mai repede decat te-ai fi asteptat.

Rezultate mai bune vei obtine daca vei combina uleiul mai sus mentionat cu sucul de obtinut din lamai, deoarece si acesta din urma are o serie de caracteristici bine cunoscute printre care se numara eficacitate impotriva cosurilor.

Tot uleiul esential de masline te poate ajuta sa scapi de problemele cu matreata sau firele despicate de par. Un tratament eficient consta in masarea pielii capului cu acest ingredient vegetal, iar mai apoi sa folosesti un sampon eficient si din abundenta. Intre prima aplicare si spalare trebuie sa treaca aproximativ 30 de minute pentru ca uleiul sa fie absorbit la nivelul porilor pielii.

In concluzie iata doar cateva dintre intrebuintarile cele mai uzuale ale uleiului de masline care adesea este considerat doar un ingredient de bucatarie si in cele mai bune cazuri o potiune destinata uzului extern.