cosmetice bio 6In primul rand este un antiseptic si antiinflamator de prima clasa, astfel ca majoritatea potiunilor bazate pe acest ingredient vegetal sunt indicate in tratamentul diverselor afectiuni ale pielii ce presupun un risc ridicat de infectii. Pe langa faptul ca dezinfecteaza o rana, uleiul de lavanda are capacitatea de a reduce durerea fiind considerat totodata si un analgezic eficient.

Tenul grasos este o principala cauza pentru aparitia cosurilor si in final dezvoltarea acneei, dar uleiul mai sus amintit are capacitatea de a reduce aceasta secretie exagerata si uleioasa a pielii, astfel ca poate bloca mecanismele de formare a inflamatiei care ulterior cauzeaza aparitia acneei. Prin urmare preparatele biologice care contin acest ingredient vegetal sunt indicate mai ales in cazul adolescentilor, deoarece o mare parte dintre ei se confrunta cu aceasta problema.

Un mecanism interesant pe care trebui sa il tii minte este in stransa legatura cu capacitatea aceste plante de a induce o stare de relaxare si un somn odihnitor. Este cunoscut faptul ca stresul accentueaza si chiar declanseaza aparitia cosurilor, astfel ca daca te odihnesti bine si esti relaxat sansa aparitiei lor este mult redusa. Putem vorbi deci despre un mecanism complet de protectia impotriva acestor mici probleme cauzatoare de complexe psiho-sociale, mai ales in cazul tinerilor pentru care socializarea reprezinta un pilon important al existentei.

Iata deci doar cateva dintre cele mai cunoscute si populare intrebuintari ale uleiului esential de lavanda obtinut din culturi biologice atent ingrjite.