Cu adevarat surprinzator este faptul ca uleiul esential de Eucalipt a fost descoperit ceva mai tarziu fata de celelalte uleiuri naturale care sunt astazi intens utilizate, insa chiar si asa la ora actuala reprezinta o resursa intens comercializata si ceruta datorita efectelor sale benefice, iar popularitatea lui este in continua crestere.

Originar din regiunea Australiei, arborele din care se obtine uleiul se numeste stiintific Eucalyptus globuklus si de-a lungul timpului a fost cultivat in multe alte regiuni ale globului printre care includem si Europa. La ora actuala, una dintre cele mai mari zone in care se produce acest ulei natural ramane in continuare Australia.

Multe dintre problemele medicale ce tin de aparatul respirator pot fi tratate cu ajutorul uleiul esential de Eucalipt, insa este nevoie de recomandarea medicului inainte de toate. Spre exemplu, acest ingredient natural combinat cu apa calduta este deosebit de util in ameliorarea durerilor in gat daca se face gargara cu solutie astfel obtinuta. Alte afectiuni precum bronsita sau sinuzita pot fi tratate cu usurinta.

Pe langa aparatul respirator, uleiul esential de Eucalipt poate fi folosit cu succes si in tratarea unor probleme a pielii. Indiferent ca vorbim despre taieturi, piscaturi de insecte sau alte leziuni mai mari ori mai mici, toate pot fi vindecate mai usor daca optezi pentru un preparat bio pe baza substantei mai sus amintita.

Utilizat intens in aromaterapie si in masajele de relaxare, uleiul esential de Eucalipt te ajuta sa scapi si de dureri articulare sau musculare pentru ca este un analgezic si antiinflamator cu proprietati recunoscute. Pe langa faptul ca beneficiezi de un tratament natural, nu foarte costistior si revigorant pentru psihic, scapi si de durerile care iti dau batai de cap si uneori devin chiar enervante.

Poate ca una dintre cele mai importante caracteristici ale acestui ulei este mirosul specific si placut pe care il emana. Datorita acestui aspect, elementele benefice ale produsului se pot combina cu cele estetice daca putem spune asa, astfel ca uleiul esential de Eucalipt se gaseste in unele odorizante destinate incaperilor.

Fiind un bactericid eficient, vaporii obtinuti din uleiul mai sus amintit vor impiedica transmitirea germenilor aerogeni, astfel ca este deosebit de util, cu precadere in perioadele reci in care virozele respiratorii sunt mai frecvente ca oricand.

Acestea fiind spuse voi incheia acest articol prin a-ti aminti ca tot ceea ce trebuie sa faci pentru a beneficia si tu de avantajele acestui ulei esential este sa-ti comanzi un produs in functie de necesitati pe care sa-l folosesti. Indiferent ca vorbim despre problemele ale tractului respirator, ale pielii sau altele, toate pot fi ameliorate folosind ingredientul minune. De ce sa nu apelam cu totii la famacia naturala care ne este pusa la dispozitie prin intermediul sapunului sau a altor produse de ingrijire, odorizante, paste de dinti si asa mai departe?