ulei argan 6Hidratarea corespunzatoare este unul dintre procesele esentiale in ceea ce priveste ingrijirea pielii, iar uleiul de argan are capacitatea de a oferi o hidratare eficienta pielii. Acesta este in totalitate natural – obtinut prin presarea la rece a semintelor din frunctele arborelui Arganis Spinosa – astfel ca nu contine parabeni sau alte particule periculoase pentru pielea si organismul uman, in general.

Mai mult decat atat, pe langa faptul ca nu contine substante periculoase, uleiul de argan este plin de antioxidanti naturali si acizi grasi esentiali care lupta impotriva acestora si ofera un aspect si o stare de sanatate la superlativ in ceea ce priveste pielea, unghiile si parul. Putini stiu ca de fapt, uleiul de argan este mult mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline!

Un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti doresti un nou produs pentru ingrijirea pielii este legat de reziduurile ce raman ca urmare a utilizarii. Altfel spus, unele produse cosmetice pot contine diverse substante chimice care raman in piele o lunga perioada de timp si se depoziteaza dupa fiecare utilizare, astfel ca accentueaza procesul degenerativ. Uleiul de argan nu doar ca se absoarbe aproape instant, dar nu lasa nici macar un reziduu uleios care sa ofere un aspect neplacut!

Acesta poate fi folosit pentru a preveni si chiar trata o serie de afectiuni aparute la nivelul fetei. Una dintre cele mai frecvente probleme consta in aparitia acneei, o patologie foarte comuna care afecteaza adolescentii si adultii deopotriva. Aceasta poate avea implicatii serioase atat estetice, cat si sociale.

De asemenea, in urma unei vindecari anevoioase pot ramane cicatrici care marcheaza pielea o lunga perioada de timp. Uleiul de argan, prin efectele sale antibacteriene, antiinflamatorii si de reglare a secretiei naturale de sebum, lupta impotriva acneei si amelioreaza rosetea sau cosurile aparute pe piele. Procesul de hidratare alaturi de alte mecanisme de actiune ale uleiului de argan datorate compusilor pe care ii contine amelioreaza – pe langa acnee – si posibilele cicatrici care pot ramane in urma!

Radiatiile solare sunt factori agresivi care pot cauza o serie de leziuni la nivelul fetei, deoarece in majoritatea timpului aceasta este descoperita si se afla sub directa incidenta a razelor UV. Uleiul de argan ofera un scut veritabil impotriva lor si chiar ajuta la vindecarea arsurilor solare.

Acestea fiind zise nu-mi mai ramane decat sa-ti amintesc ca toate cele mentionate mai sus reprezinta o mica parte din lista cu beneficii a uleiului de argan.