ulei argan 5Unele dintre cele mai cunoscute efecte benefice ale uleiului de argan sunt cele pe care le are asupra pielii. Fiind cel mai mare organ al corpului, pielea trebuie ingrijita si tratata corespunzator atunci cand aceasta sufera din diverse motive, iar uleiul de argan se poate dovedi a fi un medicament eficient. Acesta hidrateaza pielea si influenteaza chiar si procesul de regenerare. Daca suferi de piele uscata sau crapata poti incerca acest preparat biologic, iar rezultatele te pot impresiona intr-un mod placut datorita compusilor sai biologici activi precum acizii grasi esentiali si altii.

Secretia normala de sebum a pielii este un factor deosebit de important care te protejeaza impotriva factorilor externi, insa atunci cand aceasta sufera un dezechilibru apar si problemele aferente. Indiferent ca vorbim despre o secretie mai abundenta sau chiar o hiposecretie, uleiul de argan are avantajul de a echilibra intr-un mod cat mai natural acest proces. Pe langa normalizarea secretiei de sebum mai trebuie adaugat faptul ca nici nu inchide porii pielii.

Bogat in vitamina E si antioxidanti naturali, uleiul de argan ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi sau a altor factori de stres proveniti din exterior. Acesta favorizeaza procesul de regenerare al pielii, scade inflamatia si este indicat tuturor celor ce isi doresc sa-si pastreze pielea tanara cu un aspect placut, o lunga perioada de timp. Avand in vedere aceste aspecte, multe dintre produsele cosmetice existente la ora actuala contin acest ulei miraculos mai sus amintit ca ingredient de baza.

Acneea este una dintre problemele cele mai frecvente ale pielii, astfel ca o sumedenie de oameni se confrunta cu aceasta. Indiferent ca vorbim despre tineri, adolescenti sau chiar adulti, acneea atrage dupa sine o serie de probleme de natura estetica sau sociala, insa uleiul de argan are capacitatea de a grabi procesul de vindecare. Datorita efectelor sale antiinflamatorii si a compusilor sai activi prin care combate formarea cicatricilor sau grabeste vindecarea lor, acest tip de ulei este ideal pentru un tratament impotriva acneei. Cu toate acestea, este important sa stii ca fiecare individ este diferit din punct de vedere al particularitatilor sale, astfel ca unii obtin efectele mai repede decat altii.

Iata, deci, doar foarte putine dintre avantajele pe care ti le ofera uleiul de argan. Este important de stiut ca, indiferent de motivele pentru care apelezi la ajutorul acestui ingredient minune, instructiunile inscrise pe ambalaj trebuie respectate intocmai. De asemenea, uleiul de argan destinat uzului intern si cel destinat uzului extern pot fi diferite, astfel ca nu este recomandata utilizarea lor atat intern, cat si extern decat in situatia in care producatorul specifica clar acest aspect.