Arsurile solare reprezinta o mare problema pentru pielea unui individ mai ales daca acesta nu este obisnuit sa isi petreaca mult timp in aer liber pe timpul verii, dar uleiul de argan poate remedia problemele aparute din aceasta cauza. Adesea persoanele care nu traiesc in zonele cu clima arida sunt predispuse la asemenea episoade atunci cand isi muta pozitia geografica, asadar este bine sa cunosti un remediu natural.

ulei argan 1Unele taieturi au predispozitia la infectie si inflamatie datorita faptului ca ele comunica nestingherite cu mediul exterior. Aplicarea unui pansament este o solutie buna, dar pentru a fi sigur ca izolezi si conservi cat mai bine leziunea este o idee excelenta sa aplici ulei de argan. Are totodata si proprietati antibacteriene si antiinflamatorii ceea ce il face un veritabil medicament.

Mai mult decat atat, ingredientul nu se limiteaza doar la a trata leziunile provocate de obiecte ascutite, ci actioneaza eficient si asupra eczemelor sau a altor patologii dermatologice asemanatoare. Pentru a le trata trebuie aplicat un strat subtire deasupra zonei cu probleme, iar mai apoi sa astepti rezultatele.

Consideradata adesea ca fiind o boala rusinoasa, prezenta hemoroizilor poate da batai de cap unui individ, dar uleiul de argan este si in aceasta situatie un ingredient care ajuta foarte mult. Daca din nefericire esti „posesorul” unor asemenea probleme atunci nu ezita sa folosesti o serie de produse bio care au ca ingredient de baza aceasta substanta.