ulei argan 4Acneea, spre exemplu, este o patologie a pielii care pune mari probleme estetice si chiar sociale daca vorbim despre un adolescent. Uleiul de argan are capacitatea de a vindeca mai repede aceasta problema prin simplu fapt ca reduce inflamatia si impiedica formarea cicatricilor. Prin urmare, multe dintre produsele cosmetice biologice contin ulei de argan, astfel ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa optezi pentru unul, iar mai apoi sa observi rezultatele.

Mancarimile scalpului sau uscaciunea parului sunt doua probleme care pot fi usor combatute cu ajutorul uleiului de argan. Acesta ofera hidratarea corespunzatoare fara a lasa reziduuri uleioase, deoarece se absoarbe foarte bine in piele. Firele despicate sau scalpul iritat pot fi usor tratate daca se aplica ulei de argan si mai apoi se maseaza usor cu degetele. Ulterior, se infasoara capul intr-un prosop cald care se mentine aproximativ 30 de minute – rezultatele sunt adesea uimitoare.

In situatia neplacuta in care te-ai ales cu o taietura de mici dimensiuni sau chiar o intepatura de insecta poti apela la ajutorul uleiului de argan, fara nicio indoiala. Acesta are capacitatea de a reduce inflamatia si de a oferi pielii suportul de care are nevoie pentru a se reface in totalitate. Datorita acizilor grasi esentiali pe care ii contine precum si vitaminelor cu efecte pozitive asupra pielii – indeosebi vitamina E – acesta reprezinta ingredientul biologic ideal pe care il poti folosi ca prima intentie terapeutica in cazul unor leziuni minore sau a unor intepaturi de insecte.

Pielea uscata sau chiar crapata reprezinta substratul ideal pentru aparitia unor alte probleme, mai severe, astfel ca aceasta trebuie tratata din timp. Uleiul de argan este cunoscut ca un mare benefic in ceea ce priveste procesul de hidratare al pielii si combatare a uscaciunii, astfel ca aceasta poate fi folosit atat pentru masajul mainilor, corpului, fetei si chiar a scalpului. Opteaza si tu pentru un produs natural miraculos si bucura-te de toate aceste rezultate benefice pe care ti le ofera natura!

La inceputul acestui articol aminteam despre faptul ca uleiul de argan este utilizat chiar si in sfera culinara, asfel ca dintre avantajele uzului intern trebuie mentionate urmatoarele efecte pozitive: normalizeaza tensiunea arteriala si amelioreaza durerile de stomac sau chiar unele probleme intestinale. Cu toate acestea este important de stiut ca uleiul de argan destinat produselor cosmetice si cel destinat uzului intern pot fi diferite prin structura, in functie de producator si de metodele de utilizare, astfel ca este interzis sa folosesti aceeasi substanta atat pentru uz intern, cat si pentru cel extern. Instructiunile de pe ambalaj trebuie respectate intotdeauna, deoarece sunt concepute pentru a-ti oferi cele mai bune efecte!