ulei argan 4Una dintre intrebuintarile cele mai uzuale ale uleiului de argan este legata strict de hidratarea corespunzatoare a pielii corpului. Altfel spus, acesta poate fi utilizat pentru a hidrata corect si cat mai natural pielea, oferindu-i acesteia un aspect tanar, sanatos, elastic si suplu o perioada cat mai indelungata de timp. Datorita vitaminei E pe care o contine din abundenta, acizilor grasi esentiali precum si antioxidantilor naturali, uleiul de argan este un mare benefic al pielii, indiferent ca vorbim despre prevenirea unor probleme asociate cu uscaciunea sau secretia inadecvata de sebum ori ca facem referire la tratarea unor leziuni – eczeme, cicatrici sau taieturi minore.

Legat de tratarea acestor leziuni trebuie sa amintim ca uleiul de argan are un mare efect pozitiv in ceea ce priveste acneea! Aceasta conditie patologica a pielii impune de multe ori probleme importante din punct de vedere estetic, medical si chiar social. Pentru simplu fapt ca uleiul mai sus amintit contine o serie de elemente antibacteriene precum si elemente care ajuta la regenerarea pielii, acesta are efecte benefice asupra ameliorarii acneei. Mai mult decat atat, trebuie mentionat si faptul ca uleiul de argan are o capacitate antiinflamatorie mare prin compusii sai activi – acidul linoleic si acidul oleic.

Procesul de imbatranire este unul foarte complex, insa pe scurt acesta este cauzat sau accelerat de prezenta radicalilor liberi in celulele epidermului. Acesti radicali liberi sunt controlati intr-un mod foarte eficient de catre antioxidanti, iar uleiul de argan contine o sumedenie de antioxidanti naturali. Unul dintre cei mai importanti este chiar vitamina E ale carei efecte pozitive asupra pielii sunt cunoscute de ceva timp. Mai mult decat atat, pe langa faptul ca uleiul de argan controleaza radicalii liberi acesta hidrateaza in acelasi timp pielea si amelioreaza prezenta cicatricilor sau a semnelor oferind astfel individului un aspect tanar, sanatos si frumos.

Multe dintre femei dezvolta vergeturile imediat dupa nastere, insa putine sunt cele care stiu ca uleiul de argan poate avea efecte deosebit de benefice asupra acestora. Pentru simplu fapt ca stimuleaza si regenereaza pielea, o hidrateaza si ii ofera un suport nutritiv adecvat, aceasta se poate reface mult mai repede si mai usor sub actiunea uleiului de argan. Bineinteles ca fiecare individ in parte este diferit din punct de vedere biologic, astfel ca particularitatile acestea pot influenta aparitia unor rezultate mai rapide sau mai lente, insa in general beneficiile sunt cunoscute de multa vreme – uleiul de argan poate combate vergeturile!

Iata, deci, cateva dintre cele mai importante si cunoscute efecte ale uleiului de argan. Daca iti doresti sa beneficiezi si tu de acestea atunci nu mai sta pe ganduri si comanda-ti chiar acum miraculosul produs!