ulei argan 4In perioada verii – lunile iulie si august – localnicii culeg recolta si din fructele acestui copac se obtine miraculosul ulei de argan. Totul suna simplu pana acum, dar sa nu crezi nici o clipa ca denumirea de „argania spinosa” nu are nici o legatura cu stilul arhitectural al acestei plante, prin urmare este oarecum dificil sa obtii o recolta decenta. Cu toate acestea, dupa ce fructele sunt adunate de catre localnici acestia se folosesc de o serie de metode traditionale prin care obtin un tip de ulei de argan pentru gatit si alt tip destinat produselor cosmetice.

Datorita faptului ca cererea este in crestere au aparut si metode industriale de a extrage uleiul, insa acestea palesc in fata celor traditionale. Sunt utilizate indeosebi pentru a extrage si oferi un ulei esential care este folosit in cosmetica, insa unele dintre beneficiile de baza ale acestei plante se pot pierde datorita unei prelucrari care pune accentul pe cantitate in defavoarea calitatii, ori acest ultim termen este pus la loc de cinste in cazul preparatelor bio.

Una dintre principalele proprietati ale uleiului esential de argan este hidratarea pielii, astfel ca preparatele bio de acest tip reusesc sa combata o serie de probleme actuale. Este util in tratamentul pielii uscate sau crapate, precum si a parului ce si-a pierdut stralucirea sau chiar in cazul unghiilor cu un aspect neplacut. Hraneste, hidrateaza si reda senzatia catifelata a pielii, iar aceste rezultate nu pot fi trecute cu vederea, mai ales in lumea cosmeticelor.

Acestea fiind zise sper ca ai retinut cateva informatii in legatura cu locul de unde porneste totul si tehnicile prin care este prelucat uleiul. Daca vrei sa simti pe propria piele efectele uimitoare ale acestui preparat miraculos ce provine tocmai din Maroc tot ceea ce trebuie sa faci este sa ti-l achizitionezi, iar mai apoi sa-ti formezi propria opinie pe care sa o poti impartasi celorlalti. Ideile tale in legatura cu un produs sunt mai eficiente decat orice informatie pe care ai putea sa o primesti din exterior, asadar actioneaza!