In primul rand uleiul de argan contine foarte multi antioxidanti si vitaminte care ajuta pielea sa ramana sanatoasa sau sa se vindece de anumite afectiuni ce pot pune probleme serioase unui individ. Mai departe, pe langa acest aspect, ulei despre care vorbim are capacitatea de a reduce inflamatia, astfel ca este util in tratarea foliculitei sau a diferitelor probleme ale scalpului si ale pielii, de ordin inflamator.

ulei arganVitamina E impreuna cu alte substante ce se gasesc in acest tip de ulei ajuta la mentinerea elasticitatii pielii impiedicand astfel procesul de imbatranire. Mai mult decat atat, pe langa elasticitate uleiul de argan previne uscaciunea, astfel ca in urma unui tratament vei beneficia de piele fina, hidratata si elastica.

La ora actuala este folosit in industria cosmetica mai mult ca niciodata, deoarece are capacitatea de a intari unghiile si parul si de a hidrata pielea. De asemenea, este util in tratarea psoriazisului sau a eczemelor, dar poate fi folosit si ca tratament eficient in cazul altor afectiuni dermatologice. Numeroase produse pe care le folosesti zilnic sunt preparate pe baza de ulei de argan.

Unul dintre mecanismele prin care ajuta la sanatatea pielii este in stransa legatura cu productia de sebum, astfel ca uleiul miraculos despre care vorbim are capacitatea de a regla aceasta secretie a organismului si a de o pastra intr-o balanta optima pentru o dezvoltare armonioasa si un aspect placut.

Bineinteles ca acestea sunt doar cateva dintre calitatile cele mai importante ale uleiului, dar daca vrei sa beneficiezi de ele atunci nu mai sta pe ganduri si achizitioneaza un produs bio.