ulei argan 5Adesea il vei gasi in magazine in recipiente confectionate din sticla, iar eticheta producatorului trebuie sa specifice clar ca este ulei de argan in proportie de 100% fara nici un alt element chimic sau compus aditional care sa-i altereze capacitatile naturale. Este important sa eviti locatiile din care ai cumparat diverse produse in trecut a caror autenticitate s-a dovedit a fi indoilenica, mai ales ca este vorba despre un tip de ulei produs dintr-un copac ce se gaseste doar in Maroc.

Odata deschis si aplicat, uleiul de argan emana un miros specific de nuca care se pastreaza aproximativ jumatate de ora dupa care dispare incet – incet. Cu toate acestea exista posibilitatea sa nu miroase deloc a nuca, dar nu trebuie sa te gandesti din start ca ai fost pacalit, deoarece lipsa mirosului poate fi cauzata de o incalzire excesiva a produsului in timpul fabricatiei sau in timp ce a fost transportat. Ca urmare a acestui fapt este important sa stii ca o parte dintre calitatile sale de baza au fost diminuate sau au disparut.

De asemenea, dupa ce l-ai aplicat este momentul sa il observi „in actiune”. Uleiul de argan trebuie sa fie absorbit intr-un interval relativ scurt de timp fara sa fie prea uleios sau sa stea excesiv de mult la suprafata pielii, deoarece in acest caz exista o mare probabilitate ca produsul sa fie combinat sau amestecat cu alte uleiuri sau substante.