ulei argan ingrijireEste oarecum impropriu sa afirmi ca folosesti un produs chimic pentru a-ti proteja organismul – nu este decat o protectie partiala sau activa, deoarece toate acele compomente iti pot face rau pe termen lung. Sapunul iti curata pielea de murdaria adunata, dar te si ajuta sa scapi de majoritatea bacteriilor, insa ce ai zice daca pe langa aceste efecte ai scapa de substantele chimice si ai mai adauga si beneficiile uleiului de argan?

Acest ulei esential de argan obtinut cu dificultate dintr-o singura regiuni a globului – mai exact din Maroc – are numeroase avantaje: vindeca arsurile solare, te ajuta sa combati acneea care este devastatoare pentru un adolescent, trateaza pielea uscata sau crapata si multe altele. Daca ai cunostinte sau prieteni care folosesc in mod uzual preparate bio ce respecta regulile din acest sector atunci poti sa le pui cateva intrebari in legatura cu experientele pe care le-au avut cu respectivele produse si care este parerea lor despre acestea, deoarece raspunsul s-ar putea sa te convinga.

Oricum ar fi si oricat de multe explicatii si informatii ai primi in legatura cu un sapun bio bazat pe ulei de argan poate ca tot nu ar fi suficiente sa te convinga sa-l cumperi, asadar singura solutie este sa il achitizionezi pur si simplu si sa optezi astfel pentru o viata mai sanatoasa si ferita de toate efectele nocive ale lumii industrializate si ale preparatelor de serie care sacrifica uneori calitatea in favoarea cantitatii.

Datorita antioxidantilor pe care ii contine, uleiul esential de argan este solutia perfecta pentru a combate radicalii liberi ce pot afecta organismul uman, insa pentru a fi sigur ca iti achizitionezi produse bio care respecta standardele internationale este necesar sa ai cateva informatii pretioase.

Inainte de toate trebuie sa cauti certificarile care atesta ca ai in fata un produs autentic, iar acestea sunt afisate atat pe site-ul de pe care il vei cumpara – daca optezi pentru mediul online – cat si pe ambalajul original.