ulei argan 6Gazele de esapament eliberate in atmosfera se pot depune pe frunzele plantelor si astfel intreg procesul de fabricare a unui preparat bio este destinat esecului. Motivul? Ei bine, aceste particule care se depun pot intra in structura plantei si se pot ulterior regasi in produsul final. Nimeni nu isi doreste o crema de fata care sa contina molecule rezultate in urma unui proces de ardere, nu-i asa?

Mai departe, o alta regula bio presupune ca nici un produs nu este testat pe animale, deoarece aceasta s-ar opune respectului oferit pentru natura si prin urmare ar fi o ipocrizie totala. Compusii activi naturali din plante care sunt recunoscute de mii de ani pentru efectele lor benefice nu necesita nici o testare in prealabil; singura necesita pentru studii o reprezinta substantele toxice dezvoltate in laborator care pot determina efecte adverse importante unui individ sanatos.

Tot din categoria respectului oferit naturii trebuie sa amintesc si despre faptul ca procesul de fabricare al unui ulei esential – cum este uleiul esential de argan – sau a oricarui alt preparat bio nu are voie sa polueze mediul inconjurator sau sa elibere in atmosfera particule toxice. De fapt, acest lucru nici nu s-ar putea intampla, deoarece vorbim despre ingrediente oferite de natura pentru om.

Avand in vedere toate aceste lucruri  iti poti da seama cu usurinta ca atunci cand achizitionezi un cosmetic bio sau orice alta crema ori lotiune ce a fost fabricata respectand aceste reguli te protejezi pe tine de efectele nocive ale toxicelor, dar totodata protejezi si natura.

In concluzie, fa alegerea inteleapta si opteaza pentru produsele ecologice preparate doar din substante naturale care nu iti fac rau nici nici tie, nici naturii si nici animalelor. Daca nu stii de unde sa incepi si cam ce ar trebui sa-ti cumperi pentru prima data, eu iti voi spune ca nu exista o lista cu reguli de urmat in aceasta situatie. Achizitioneaza-ti tot ceea ce doresti si bucura-te de beneficiile uimitoare ale uleiului de argan si a altor tipuri de uleiuri esentiale care de-a lungul vremii si-au dovedit importanta.