ulei arganCopacul de Argan este o specie care creste in Maroc, astfel ca majoritatea acestui tip de ulei este produs in respectiva regiune a globului. Momentul propice in care se culeg roadele copacului este reprezentat de lunile iulie si august, astfel ca in aceasta perioada producatorii trebuie sa culeaga fructele si sa extraga pretiosul ulei prin diverse procese care au suferit modificari de-a lungul timpului.

Putini stiu ca acest copac este preferatul caprelor care traiesc in aceasta regiune, astfel ca acestea se catara efectiv si se hranesc din abundenta, iar in trecut femeile asteptau ca intreg procesul digestiv al acestor animale sa se termine si mai apoi cautau nucile rezultate pe care le spargeau si le prelucrau obtinand astfe pretiosul ulei. Din fericire lucruri s-au schimbat, iar astazi exista o adevarata industrie de fabricare.

Unii sunt de parere ca uleiul de argan extras prin metode traditionale este mai calitativ decat cel rezultat in urma prelucrarii moderne, insa oricare ar fi adevarul nimeni nu-i poate combate calitatile sale exceptionale in ceea ce priveste mentinerea sanatatii parului si a pielii.

Pe langa domeniul cosmeticii, ulei de argan este folosit si pentru a trata alte afectiuni medicale importante precum cele din sfera digestiva – dureri de stomac, probleme intestinale – sau de natura cardiovasculara. Se aseamana foarte mult cu Aloe Vera prin prisma beneficiilor asupra organismului.