Astazi, mai mult ca niciodata, oamenii se confrunta cu tot felul de probleme minore legate de sanatate, iar una dintre acestea este pielea uscata. Pe langa faptul ca are un aspect neplacut si nu ofera tocmai o senzatie catifelata la atingere, aceasta ii poate pune probleme individului legate de respectul de sine. Din fericire uleiul de argan si pielea uscata sunt exact ca apa si faina din bucatarie, adica se completeaza perfect!

Uleiul de argan este unul dintre cele mai populare produse naturale atunci cand vine vorba de pielea fetei si a corpului in general. Deoarece fata este in general mai sensibila si mai expusa agresiunilor externe reprezentate de vant uscat, radiatii UV, praf sau microbi, este esential ca aceasta sa fie protejata intr-un mod cat mai eficient si mai natural. De asemenea, pielea fetei este prima regiune care ofera unei persoane un aspect imbatranit si cum toti ne-am dorit sa ramanem tineri cat mai mult timp, ar trebui sa optam pentru uleiu de argan ce contine numerosi compusi bioactivi care ofera rezultate uimitoare.

Uleiul de argan reprezinta un adevarat ingredient minune folosit atat in industria alimentara, cat si in cea cosmetica. Acesta se extrage din frunctele arborelui denumit stintiific Arganis Spinos, un copac ce creste cu precadere in regiunea de sud – vest a Marocului. Tot ceea ce trebuie sa faci pentru a beneficia si tu de efectele miraculoase ale uleiului de argan este sa-ti comanzi un asemenea produs si sa respecti indicatiile de utilizare.

Din dorinta de a renunta la produsele cosmetice obtinute prin diverse tehnici industriale, din ce in ce mai multi oameni incep sa isi indrepte atentia catre preparatele bio, obtinute prin tehnici ce ofera un respect desavarsit naturii, dar si individului ca entitate biologica. Uleiul de argan este un astfel de preparat biologic care iti ofera numeroase beneficii pozitive, astfel ca tot ceea ce trebuie sa faci este sa il utilizezi si mai apoi sa te bucuri de diversele sale efecte.

Foarte bogat in antioxidanti naturali, vitamina E, acizi grasi esentiali si o sumedenie de alti compusi bioactivi importanti, uleiul de argan reprezinta o adevarata farmacie naturala. Licoarea de culoare galbena presupune o munca titanica inainte de a fi obtinuta, astfel ca semintele fructelor obtinute din arborele Arganis Spinosa trebuie presate la rece, fara a fi prajite, iar uleiul obtinut este de fapt unul dintre cele mai populare preparate biologice care are o sumedenie de efecte pozitive. Putini stiu ca sunt necesare zeci de kilograme de fructe pentru a obtine un singur litru de ulei, asadar toata puterea miraculoasa a acestora este concentrata pentru a-ti oferi cele mai bune rezultate.

Uleiul de argan este un produs natural care ofera o sumedenie de avantaje in ceea ce priveste preventia si tratamentul unor probleme de piele, inclusiv probleme ale unghiilor sau parului. In functie de forma in care se prezinta sau de indicatiile inscrise pe ambalaj de catre producator, uleiul de argan poate fi folosit atat in uzul extern, cat si in uzul intern. In ultima situatie acesta trateaza o serie de probleme digestive minore si poate normaliza chiar si valorile tensionale!

Uleiul de argan este considerat a fi un adevarat ingredient miraculos pe care natura ni-l ofera pentru a trata diverse probleme de sanatate ale pielii si ale altor organe interne. In functie de modul de obtinere si preparare ulterioara, uleiul de argan poate fi destinat uzului intern, uzului extern prin forma simpla sau in compozitia unor preparate biologice complexe. Efectele pozitive ale acestuia sunt cunoscute de foarta multa vreme, astfel ca in prezent reprezinta o substanta foarte cautata si iubita de catre cei care prefera alternativa naturala a produselor cosmetice obtinute prin metode industriale poluante.

Uleiul de argan este un preparat biologic obtinut prin presarea la rece a semintelor fructelor arborelui Argania Spinosa, ce creste in Maroc. Odata obtinut prin tehnici ce ofera grija si respect naturii, acesta este utilizat de o sumedenie de oameni pentru diversele sale efecte pozitive pe care le ofera. Avand o sfera larga de aplicabilitate, uleiul de argan este indicat atat in industria culinara, cat si in cea cosmetica, bineinteles sub diverse forme si in cantitati bine apreciate de producatori.

Din ce in ce mai multi oameni constata ca efectele pozitive ale produselor naturale sunt mult superioare celor obtinute prin tehnici industriale si chimice complexe care pe langa faptul ca supun organismul unor riscuri suplimentare – precum parabenii – polueaza atmosfera! Prin urmare, acestia incep sa-si indrepte atentia catre preparatele biologice care au trecut testul timpului si care ofera beneficii dintre cele mai diverse, iar un exemplu potrivit in acest sens este uleiul de argan!

Efectele uleiului de argan asupra pielii sunt cunoscute de o lunga perioada de timp, astfel ca daca iti doresti sa beneficiezi si tu de acestea tot ceea ce trebuie sa faci este sa optezi pentru miraculosul preparat biologic. Pielea este cel mai mare organ al corpului si totodata prima bariera de protectie impotriva factorilor externi, astfel ca de multe ori sufera diverse leziuni mai importante sau mai putin importante ce necesita un tratament adecvat pentru a impedica dezvoltarea unor probleme mai severe.

Cu totii ne dorim o piele care sa arate si sa fie sanatoasa sau frumoasa, iar una dintre cele mai bune metode prin care putem atinge acest scop este sa o mentinem in permanenta hidratata corespunzator. Pielea, cel mai mare organ al corpului, trebuie mereu ingrijita si protejata impotriva factorilor de stres reprezentati de vant uscat, soarele puternic, radiatiile UV si altele. Uleiul de argan este plin de antioxidanti naturali, de acizi grasi esentiali, vitamine si nutrienti care ofera un suport nutritiv si o hidratare exceptionala a pielii.

Spre exemplu, putini sunt cei care stiu ca uleiul de argan contine de aproximativ cinci ori mai multa vitamina E decat uleiul de masline, astfel ca putem vorbi despre un produs cu puteri miraculoase. Aceasta vitamina este deosebit de importanta pentru piele avand o sumedenie de efecte pozitive in ceea ce priveste regenerarea acesteia si ameliorarea unor probleme mai mult sau mai putin importante.

Procesul fiziologic de imbatranire este o etapa importanta din viata fiecarui individ si cu toate ca am vrea sa aratam in permanenta ca la varsta de 25 de ani acest lucru nu este posibil, mai ales la varsta inainte. Din fericire exista o solutie pentru a prelungi cat mai mult aspectul placut si neted al tenului, iar aceasta este in stransa legatura cu uleiurile esentiale naturale si compusii bio activi din natura.

Marii producatori de cosmetice bio au obisnuit publicul larg cu uleiul esential de argan, iar acest lucru este minunat daca este privit prin prisma sanatatii, insa majoritatea cunosc doar efectele de hidratare, catifelare sau in cele mai bune cazuri de vindecare a ranilor si cicatricilor, insa beneficiile nu se opresc aici. Daca iti doresti sa afli unele dintre avantajele mai putin cunoscute te invit sa citesti cele ce urmeaza in speranta ca vei gasi util aceasta scurta prezentare a uleiului esential de argan.

Uleiul de argan este un ingredient foarte des utilizat in prepararea produselor cosmetice biologice datorita numeroaselor sale avantaje si caracteristici. Intr-o scurta prezentare merita sa mentionam ca acest tip de ulei are indicatii terapeutice precum arsurile solare, acneea, eczemele, taieturile, dar este eficient si pentru tratatarea si dezinfectarea ranilor.

Povestea untului de argan incepe undeva in nord-vestul continentului African, mai exact in Maroc. Fiind singura locatie din lume unde poti intalni copacul din specia „Argania spinosa” nu este de mirare de ce localnicii de acolo sunt principalii producatori de ulei esential de argan si unt de argan. Acest ultim tip de preparat bio are adevarate proprietati miraculoase, iar cererea creste constant la nivel mondial.

Uleiul esential de argan este un ingredient foarte des utilizat in prepararea diverselor cosmetice bio si nu este folosit doar in acest sector, ci chiar si in bucatarie. Pentru simplu fapt ca are o serie de beneficii uimitoare, uleiul esential de argan mai este numit si „aurul verde al desertului”. De ce al desertului? Ei bine, planta din care rezulta acesta se numeste „argania spinosa” si creste intr-un singur loc al globului, mai exact intr-o regiune din Maroc.

Utilizarea uleiului de argan nu este limitata doar la industria cosmeticilor sau a produselor medicinale, ci are mult mai multe intrebuintari cu toate ca primele doua sunt cele mai bune exemple. Cu o sumedenie de beneficii pentru organism, substanta despre care vorbim a reusit sa castige un loc important intr-un top al celor mai folosite ingrediente in creme, lotiuni si alte preparate destinate uzului de zi cu zi.

Uleiul de argan este foarte popular la ora actuala datorita numeroaselor sale calitati care au fost dovedite de-a lungul timpului sau descoperite in laboratoarele de ultima generatie. Prin urmare nu este de mirare de ce foarte multe produse cosmetice il folosesc la ingredient de baza, dar daca vrei sa beneficiezi la maximum de toate calitatile sale atunci trebuie sa optezi pentru uleiul pur, autentic si nu neaparat cel combinat cu alte substante.

Uleiul de argan este o materie prima utilizata la scara larga in ceea ce priveste fabricarea produselor cosmetice, iar acest lucru se intampla datorita numeroaselor sale beneficii. De-a lungul timpului, uleiul de argan si-a dovedit utilitatea avand o capacitate extraordinara de hidratare a pielii sau reparare a parului cu probleme. In zilele noastre uleiul de argan este un ingredient foarte des intalnit in numeroase lotiuni si creme destinate pentru ingjirea pielii, asadar in cele ce urmeaza vei gasi cateva informatii generale despre acesta.

Atat studiile recente cat si experienta generatiilor trecute sunt doua argumente solide pentru care trebuie sa consideram uleiul de argan o substanta benefica organismului uman. La ora actuala exista o sumedenie de produse cosmetice sau medicinale care au acest tip de ulei ca ingredient principal, astfel ca este foarte important pentru oricine sa cunoasca macar cateva dintre indicatiile de baza.

Nu este deloc sa gresit sa afirmi ca uleiul de argan reprezinta un veritabil medicament, deoarece are foarte multe intrebuintari in diferite domenii, incepand de la cel cosmetic si terminand cu cel medical. La ora actuala marile companii care au ca obiect de activitate produsele de ingrijire corporala sunt „dependente” de existenta acestui produs, dar el este folosit si casnic pentru tratarea diverselor afectiuni, asadar iata care sunt cele mai importante beneficii:

La ora actuala uleiul de argan este un ingredient foarte popular la nivel global datorita calitatilor sale exceptionale. El este adesea folosit pentru tratarea diverselor probleme de natura dermatologica, iar in cele mai multe cazuri tratamentul este incununat de succes.