cosmetice bio 3Pentru ca un anumit produs sa fie considerat biologic in totalitate si sa obtina o certificare de la firmele care lucreaza in acest domeniu este important ca toti compusii sa fie naturali sau crescuti intr-un mod bio. Cu alte cuvinte, ingredientele sunt baza, dar mai important decat atat este modul in care au fost crescute si cultivate. La ora actuala se pune mare pret pe existenta agriculturii bio care presupune doar crestere naturala fara interventia chimicalelor, a pesticidelor sau a altor agenti de acest tip care se folosesc intens in majoritatea cazurilor.

Mecanismul de baza al unor produse biologice eficiente este in stransa legatura cu beneficiile corelate intre ele. Cu alte cuvinte un sampon poate contine un ingredient care are efecte pozitive intense asupra scalpului, alt ingredient ce favorizeaza cresterea sanatoasa a parului si in final unul care reuseste sa mentina podoaba capilara sanatoasa si cu un aspect curat, lipsit de senzatia uleioasa, de par gras. Imagineaza-ti acum ca toate aceste ingrediente lucreaza impreuna pentru a obtine un rezultat.

Viata si sanatatea individuala sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le protejezi. De ce sa apelezi la o serie de produse care te pot afecta dupa numai cativa ani de utilizare daca exista o alternativa eficienta si biologica? Preparatele naturale vor castiga teren pe viitor si poate in viitorul indepartat vor ajunge sa inlocuiasca cosmeticile sintetice, dar acest lucru nu il poate confirma nimeni pentru moment, ramanand doar o parere personala.