cosmetice bio 9Exista dovezi care sustin ideea ca in trecut oamenii aveau grija de corpului lor folosind diverse plante si ingrediente extrase direct din natura. Femeile aveau grija de tenul si pielea lor, iar barbatii isi ingrijeau adesea ranile cu fel de fel de ierburi benefice. Planta de Aloe Vera sau copacul de Argan sunt doar doua dintre exemplele cele mai potrivite pentru a trata diverse afectiuni ale pielii precum uscaciunea, eczemele, dar si traumatismele deschise, deoarece acestea au proprietati antibacteriene si antiinflamatorii.

Inlocuirea produselor cosmetice clasice care sunt preparate in mare parte pe baza de agenti chimici este deosebit de facila, deoarece exista o gama larga de produse de ingrijire eco. Producatorii au observat si au inteles necesitatea publicului de a consuma cat mai multe preparate organice, astfel ca multi dintre ei s-au reorientat. Prin urmare, nu trebuie sa renunti la nimic si nu trebuie sa faci nici un compromis atunci cand vrei sa-ti schimbi samponul pe care l-ai folosit pana acum cu unul organic ce iti aduce aceleasi beneficii sau altele in plus, dar fara riscuri ascunse.

Prin alegerea unor produse bio vei sustine totodata natura si ecologia, deoarece productia acestora presupune zero poluare si zero teste pe animale. Nu doar ca exista sansa sa iti imbunatatesti considerabil sanatatea pe termen lung, dar vei aprecia indirect natura la adevaratul ei potential, asa cum ar fi trebuit sa o faci si pana acum.