In primul rand toata lumea ar trebui sa stie ce inseamna un compus bioactiv. Acesta este considerata a fi o substanta naturala care poate interveni asupra functiilor biologice normale. Altfel spus, in momentul in care folosesti o planta din natura pentru diversele ei scopuri, substantele pe care aceasta le contine intra in directa legatura cu mecanismele corpului uman, iar aceste interactiuni au numeroase rezultate – in cele mai multe cazuri benefice, atat timp cat stii gramajele necesare si respecti instructiunile de folosire.

Prin urmare nu este indicat sa te autotratezi cu diverse plante despre care specialistii au pareri negative sau chiar contradictorii. Produsele biologice fie ele cosmetice sau farmaceutice sunt preparate pe baza unei retete stricte, astfel incat sa iti ofere beneficiile maxime, dar sa respecte totodata niste reguli de baza.

Uleiurile esentiale sunt foarte concentrate in ceea ce priveste existenta substantelor mai sus amintite, deci este bine sa acorzi o grija sporita la utilizarea lor. Niciodata nu folosi cantitati mari pentru a te trata de diverse probleme mai ales daca este pentru prima data intri in contact cu respectivul ingredient. Multi dintre producatorii certificati de cosmetice bio prefera sa dilueze aceste uleiuri esentiale tocmai datorita efectelor sale intense.

Un ulei esential contine toate substantele active ale unei plante intr-o cantitate mare, astfel ca pentru a obtine o sticluta de dimensiuni variate este foarte probabil sa fi fost nevoie de zeci de plante. Imagineaza-ti importanta unei utilizare corecte.