Pentru a evita acumularea si depozitarea alimentelor intre spatiile dentare de-a lungul zilei trebuie sa ai o igiena bucala corespunzatoare si un periaj care sa nu dureze mai putin de cateva minute. Este adevarat ca periuta de dinti reprezinta un element important, insa cu rol mai mare in protectia smaltului si a intregului dinte este pasta pe care o folosesti. Daca apelezi la produse vegetale obtinute din agricultura biologica atunci rezultatele vor fi mult mai eficiente.

Demineralizarea dintilor este un proces ce apare frecvent in randul oamenilor indiferent de varsta pe care o au. Acest proces presupune totodata aparitia unui substrat eficient pentru instalarea problemelor dentare ulterioare si se poate afirma ca este chiar un semnal de alarma pe care trebuie sa il iei in considerare.

Acest lucru se intampla din cauza faptului ca acidul din alimentele, cu precadere bauturile racoritoare carbogazoase, actioneaza la nivelul dintelui si il demineralizeaza. Afectiunea poate fi uneori usor de recunoscut datorita unor pete albe ce apare pe suprafata dintelui si care nu se duc odata ce procesul de spalare a dintilor a fost incheiat. Pentru a remedia aceasta problema este bine sa folosesti o pasta de dinti naturala ce are capacitatea de a-i reda dintelui sanatatea de odinioara.