Prin urmare, la ora actuala exista numeroase plante care au o valoare terapeutica zero, dar cu toate acestea pot fi folosite de catre unii indivizi deoarece au primit informatii eronate de la diverse persoane fara nici o baza teoretica ce le permite sa se afirme in acest domeniu. Mai departe, este important sa stii sa diferentiezi un producator fals de catre unul autentic care detine certificari si documente ce ii demonstreaza originalitatea si autenticitatea.

Unii compusi biologici activi pot fi contraindicati in cazul anumitor persoane care sufera deja de patologii importante. Spre exemplu in hipertensiunea arteriala este contraindicata folosirea unor preparate biologice, deoarece acestea pot afecta si adanci problema principala cu toate ca o rezolva pe cea secundara precum insomnia ori multe altele.

Concluzia care poate fi extrasa din cele afirmate mai sus este ca niciodata nu trebuie sa apelezi la producatori sau comercianti de calitate indoilenica. Intotdeauna trebuie sa cauti certificarile inscrise fie pe ambalaj, fie afisat in catalogul de prezentare sau pe site, deoarece acestea reprezinta un act important ce dovedeste calitatea si autenticitatea. Un preparat biologic poate sa nu aiba nici o valoare terapeutica sau, mai rau decat atat, poate fi compus din diverse ingrediente bioactive ce iti fac mai mult rau decat bine, asadar asigura-te ca optezi pentru produsele sigure si avizate de catre specialisti.