Certificarile unor firme de renume este cel mai bun indiciu ca te afli in fata unui preparat de calitate care respecta anumite criterii si reguli de productie. Sunt sanse foarte mici ca o asemena companie sa ofere certificatul de „bio” unor marfuri care nu respecta regulile, deoarece astfel isi fac singure publicitate proasta.

Prietenii, colegii de serviciu sau cunostintele tale sunt persoane ce te pot ajuta sa faci o decizie corecta cu o singura conditie si anume sa foloseasca la randul lor astfel de produse biologice. Este important sa stii de unde si le achizitioneaza sau cat de multi bani platesc pe ele, deoarece astfel iti forma propria ta parere in legatura cu acestea.

Internetul iti poate veni in ajutor atunci cand cauti produse biologice, dar te gandesti sa nu cumva sa fii pacalit. Poti deschide un motor de cautare unde trebuie sa tastezi cateva cuvinte relevante despre produsul pe care tocmai l-ai achizitionat si eventual site-ul, iar daca in rezultate vei observa numeroase pareri negative atunci este momentul sa iti indrepti atentia catre alt site. De asemenea, daca te decizi sa cumperi de pe un site vizitat zilnic de o sumedenie de clienti atunci riscul de a fi pacalit este mult mai mic, deoarece nu se pot insela toti laolalta in legatura cu originalitatea si calitatea marfurilor respective.