Un alt lucru important pe care orice client trebuie sa il stie despre produsele biologice este legat de ambalare si sterilizare. Foarte multe produse existente la ora actuala in comert sunt sterilizate prin folosirea radiatiilor, dar in cazul preparatelor biologice acest lucru este strict interzis. Prin urmare, atunci cand folosesti o lotiune sau orice alt preparat din plante medicinale poti fi sigur ca nu te expui nici unui risc de acest gen. Radiatiile au diferite scopuri in ceea ce priveste comertul si nu doar cel al sterilizarii.

Toate aceste produse organice au tendinta sa devina din ce in ce mai folosite si exista chiar producatori de cosmetice sintetice care au renuntat la acest domeniu de activitate si au trecut pe sectorul bio, deoarece au observat din timp potentialul urias pe care acesta il are. Incet, dar sigur, omul tinde sa revina catre mijloacele de tratament care erau folosite in trecut si care dadeau rezultate exceptionala fara riscuri majore. Este adevarat ca produsele de astazi ofera un raspuns prompt in unele cazuri, dar problema principala este reprezentata de efectele adverse ascunse.

Prin urmare nu trebuie sa iti faci griji ca daca te vei decide ca de astazi inainte sa folosesti doar preparate organice nu vei avea la dispozitie aceeasi gama larga pe care ai folosit-o pana in prezent. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa iti doresti cu adevarat.