Putini stiu ca de fapt uleiul de salvie nu are doar indicatie medicala sau cosmetice, ci este utilizat chiar si in industria vinului pentru ca ofera acestuia un gust deosebit. Lichiorul este de asemenea un preparat alcoolic in care salvia poate fi un ingredient ce il deosebeste calitativ si in ceea ce priveste gustul de catre alte bauturi alcoolice asemanatoare, asadar iata inca o utilizare a plantei despre care exista o mare probabilitate sa nu fi aflat nimic.

Cu toate acestea este foarte important sa stii ca daca folosesti uleiul de salvie sau pur si simplu bei un ceai din aceasta planta nu trebuie sa consumi alcool, acest lucru fiind strict interzis conform unor pareri. Chimistii din industria vinului o pot folosi, deoarece cunosc cantitatile eficiente si eventualele reactii pe care sa le combata. Mai mult decat atat, este interzisa folosirea de ulei de salvie daca suferi de hipertensiune artiala, deoarece aceasta poate fi afectata in mod direct de biocompusii existenti in planta.

Femeile gravide reprezinta o alta clasa pentru care salvia si indeosebi produsele chimice destinate uzului intern sunt interzise, deoarece pot reactiona cu starea fiziologica a respectivei femei. Este de la sine inteles ca atunci cand esti gravida ar trebui sa nu consumi nici un fel de substanta chimica sau toxica, medicament sau suplimente alimentare fara sa fi obtinut parerea unui specialist in domeniu.