cosmetice bio 7Pentru a obtine o certificare de autenticitate si a se numi cu adevarat un produs organic, nici un ingredient nu are voie sa se acumuleze in organism. Cu alte cuvinte, toate substantele folosite intr-un produs bio trebuie sa fie preluate de catre organism si apoi eliminate pe diferite cai. Acumularea in tesuturi a unor constituienti determina adesea intoxicatii care se manifesta mai grav sau mai putin grav in functie de natura agentului toxic si apar, prin urmare, o serie de reactii adverse importante care afecteaza calitatea vietii individului.

Eficienta multor produse organice provine tocmai din faptul ca isi combina calitatile si beneficiile pentru a oferi rezultatele cele mai bune. Un produs ecologic pentru ingjirea pielii deshidratate sau uscate va contine in principal uleiuri esentiale cu capacitatea de a reface si restabili nivelul de hidratare si pH-ul optim. Putem vorbi chiar despre fenomenul de sumatie in unele cazuri, adica doua efecte benefice asemanatoare ale unor ingrediente diferite se sumeaza si vor oferi un rezultat de doua ori mai eficient.

Daca vrei sa fii sigur ca iti cumperi preparate de calitate care intr-adevar sunt bio si nu replici reusite sau mai putin reusite atunci intereseaza-te de certificarile pe care le-a obtinut comerciantul. Unele site-uri online le afiseaza cu incredere intre primele pagini, asadar ai un argument in plus pentru a cumpara un anumit produs de pe respectiva pagina web – in cazul mediului online.