cosmetice bio 7Apeland la aceste tactici se obtin intr-adevar culturi mai bune, fara daunatori existenti sau alte batai de cap, insa marea problema consta in alterarea caracteristicilor si beneficiilor pe care le are respectiva planta. Se poate afirma ca atunci cand eliberezi in sol o serie de substante chimice care au diverse scopuri acestea vor fi absorbite de catre planta, iar compusii vor fi gasiti in uleiurile esentiale.

Agricultura biologica inseamna cultivarea si cresterea unor plante fara a folosi nimic din industria chimica, ci doar substante naturale care sa ajute intr-un fel sau altul, dar fara sa altereze structura de baza. Se pot folosi tot felul de microorganisme ce scindeaza mineralele sau diversi nutrienti pentru a fi mai usor absorbiti si totodata protejeaza bacteriile „bune”. Acestea reprezinta de fapt o clasa de microorganisme care faciliteaza cresterea, dar care este distrusa atunci cand se folosesc pesticide sau alte preparate industriale sintetice, asadar se renunta intr-o oarecare masura la implicatiile naturii si este favorizata interventia umana.

In concluzie se poate afirma ca toate produsele care rezulta dintr-o agricultura biologica sunt mult mai eficiente si mai sanatoase, deoarece structura lor si functiile de baza nu au fost alterate de catre alti compusi care in mod normal nu au ce cauta in sol, in aer sau pe frunze. Produsele bio autentice trebuie produse doar din plante si recolte care s-au dezvoltat pe un sol netratat chimic.