cosmetice bio 1Unele cercetari de actualitate au ajuns la concluzia ca exista o serie de substante toxice care pot deregla bunul mers al organismului, astfel ca apar diverse dezechilibre in homeostazie. De asemenea, este important ca populatia sa cunoasca toate substantele ce alcatuiesc un preparat cosmetic si sa stie ca unele dintre ele sunt interzise in anumite tari in timp ce altele nu reglementeaza folosirea lor.

O femeie insarcinata este un caz particular in care trebuie avut grija la tot ceea ce inseamna factor toxic sau agent din exterior care poate afecta dezvoltarea corespunzatoare a fatului. Mai mult decat atat, in aceasta situatie este indicat ca viitoarea mamica sa nu foloseasca nici o substanta sau un preparat de una singura, fie el biologic sau nu, fara acordul unui medic sau a unei persoane avizate in acest sens.

Sanatatea este cel mai important lucru al unui individ, asadar este primordial sa o protejezi prin folosirea unor preparate care nu afecteaza organismul sau a caror efecte benefice nu reprezinta o masca pentru alte reactii adverse ce pot aparea in urma folosirii indelungate. Produsele biologice au un potential urias, iar unii indivizi incep sa le foloseasca in defavoarea celor clasice, uneori toxice.