aloe vera 3Cea mai importanta parte a aceste plantei este reprezentat de substanta sub forma de gel care rezulta din prelucrare, iar aceasta este un ingredient uzual pentru multe cosmetice biologice si lotiuni folosite in intreaga lume. Si-a dovedit utilitatea de-a lungul timpului impotriva diverselor afectiuni dermatologice precum acneea, eczeemele si multe alte patologii dermatologice, dar acestea reprezinta doar o mica parte din beneficiile pe care Aloe Vera ti le poate aduce.

In cazul parului uscat sau prea gras planta pare sa actioneze intr-un mod miraculos reusind sa ii readuca sanatatea de odinioara. In primul rand este important sa stii ca ajuta la mentinerea optima a pH-ului scalpului si reduce aspectul si senzatia uleioasa a parului. De asemenea, proprietatiile ei antibacteriene au un efect benefic prin curatarea scalpului de eventualele probleme de aceasta natura si actioneaza totodata cu proprietatile ei curative la nivel dermatologic.

Acestea fiind zise sper ca ai invatat care sunt cateva dintre cele mai populare caracteristici ale plantei de Aloe Vera. Lista este mult mai lunga, astfel ca la ora actuala exista numeroase produse cosmetice si de intretinere care se bazeaza pe ingredientul minune, deci daca ai vre-o afectiune care se incadreaza in „raza de actiune” a plantei nu ezita sa o folosesti.