. Mai mult decat atat, lotiunile bio pe baza de Aloe Vera ajuta la rezolvarea unor probleme dermatologice si este un tratament important chiar si in cazul arsurilor solare. Multe creme dermatologice au ca ingredient de baza Aloe Vera.

aloe vera

Folosita adesea pentru problemele de ordin digestiv, Aloe Vera reprezinta o materie prima primordiala atat pentru industria cosmeticilor, cat si pentru cea a produselor naturale farmaceutice. Are un efectiv laxativ bine cunoscut si stimuleaza totodata motilitatea intestinului subtire ajutand la detoxifierea aparatului digestiv. De asemenea, planta de Aloe Vera are capacitatea de a intari sistemul imunitar prin compusii pe care ii contine, astfel ca iti va creste rezistenta impotriva diversilor agenti patogeni din mediul inconjurator.

Pielea uscata este o problema frecventa, dar lotiunile pe baza de Aloe Vera reusesc sa ii redea sanatatea prin diverse mecanisme implicate. Aceasta va capata un aspect fin si normal intr-un interval relativ scurt de timp, tot ceea ce trebuie sa faci este sa o folosesti. Avand in vedere aceasta informatie nu este de mirare de ce multe masti de fata au ca ingredient principal Aloe Vera. La nivelul scalpului actioneaza intocmai reusind sa inlature mancarimile sau inflamatiile prin proprietatile curative pe care le are.

In incheierea acestui articol as mai vrea sa amintesc despre faptul ca toate elementele pe care le contine Aloe Vera functioneaza ca un tot unitar si reusesc sa vindece o anumite persoana de problemele pe care le are. Daca vei combina efectul antimicrobian cu cel antiinflamator la care adaugi capacitatea de a mentine pH-ul pielii in valorile normale atunci vei intelege de ce este atat de des utilizata in sfera produselor cosmetice.