cosmetice bio 4Este important sa stii ca unele tari au interzis total si cu strictete folosirea anumitor compusi chimici in timp ce altele sunt total de acord cu acesta. De fapt, exista o „neintelegere” globala in legatura cu ingredientele pe care le folosesc marile companii de cosmetice, asadar de ce trebuie sa fii o victima a acestora? Este de ajuns sa te gandesti ca o crema de fata pe care o folosesti zilnic are un compus interzis intr-o alta tara ca sa iti dai seama ca nu vorbim tocmai de sanatate la superlativ.

Acest aspect nu tine neaparat de nivelul de educatie al unei populatii sau de conditiile de trai, astfel ca o tara considera mult inferioara din punct de vedere al dezvoltarii economice si sociale poate interzice folosirea unei anumite substante in timp ce alte tari mai dezvoltate continua sa o utilizeze sau sa permita existenta pe piata a produselor ce o contin.

Prin urmare este important sa stii ca unele cosmetice existente la ora actuala pe piata au la baza compusi toxici care iti pot afecta organismul si pentru simplu fapt ca nu majoritatea dintre noi nu ii cunosc exista o tendinta de omitere a efectelor adverse. La ora actuala marile companii incearca sa limiteze pe cat posibil orice reactie, insa atat timp cat nu se folosesc materiale naturale si benefice organismului rezultatele vor fi greu de obtinut