cosmetice bio 7Fiecare dintre noi isi doreste sa aiba o viata mai sanatoasa si ferita de pericolele pe care le aduce dupa sine dezvoltarea industriala masiva, dar de multe ori acest lucru nu este posibil. Tendinta de a trece catre produsele bio este o mare realizare individuala si sociala, deoarece acestea ne protejeaza impotriva unor factori chimici cancerigeni sau care ne afecteaza stilul de viata prin declansarea unor boli dermatologice suparatoare. Copii sunt in special cei mai sensibili la aceste produse, asadar daca esti o mamica grijulie ai grija sa ii oferi o crestere sanatoasa si armonioasa.

Indiferent ca vorbim despre creme de fata, sapunuri, geluri de dus sau deodorante, produsele cosmetice biologice confectionate din materiale naturale tind sa castige din ce in ce mai mult teren, indeosebi in cazul persoanelor care au o piele mai sensibila. Nu rare sunt cazurile in care unele produse clasice pot determina reactii adverse importante, insa in cazul celor naturale numarul lor este considerabil mai scazut datorita ingredientelor din care sunt facute.

La ora actuala inca exista o conceptie partial gresita care sustine ca femeile sunt singurele consumatoare de produse cosmetice si de ingrijire. Afirm ca este „partial gresita”, deoarece necesita o oarecare corectare si anume ca femeile sunt cele mai mari consumatoare de produse cosmetice, dar nu singurele, deoarece si barbatii folosesc sapun, gel de par, deodorant, parfum si asa mai departe. Prin urmare sectorul produselor biologice nu este restrans sau specific doar femeilor, ci tuturor oamenilor, copii sau batrani, femei sau barbati.

In concluzie produsele biologice te ajuta sa scapi din capcana artificiala a ingredientelor chimice, insa trebuie sa iti doresti sa faci acest lucru inainte de toate. Chiar daca la inceput respectivele cosmetice pot fi mai scumpe, cu timpul vei observa ca sunt calitative si ca pielea ta arata mai bine si intr-un mod natural.