cosmetice bio 9Utilizarea materialelor si substantelor petrochimice sunt total interzise, astfel ca daca acestea pot fi gasite in componenta altor cosmetice sau produse de ingrijire, in cazul preparatelor ecologice ele trebuie sa lipseasca, fara nici o indoiala. In situatia in care aceasta simpla regula nu este respectata atunci produsul respectiv se incadreaza cu siguranta la alta categorie.

Organismele modificate genetic sunt astazi intrebuintate in multiple domenii, de la cel alimentar si pana la cel cosmetic, dar biologic inseamna prietenos cu natura, ori un organism poate fi modificat genetic in asa fel, incat sa nu mai corespunda cu natura, ceea ce il face un ingredient interzis pentru preparatele bio.

De asemenea, ambalajul in care se afla aceste produse este in totalitate biodegradabil, astfel ca odata ce l-ai aruncat la gunoi acesta nu va ramane ascuns in pamant pentru sute de ani si nici nu va produce alterari ale solului prin descompunerea lui. Totul trebuie sa se afle intr-o continua schimbare atunci cand vorbim despre natura, asadar ambalajele trebuie sa se incadreze.

Nu in ultimul rand, odata ce ti-ai achizitionat un asemenea produs trebuie sa cauti cu atentie toate gramajele si cantitatile incrise pe ambalaj pentru a sti in permanenta dozele de substanta activa pe care le utilizezi. Este important sa respecti regulile si modalitatile de utilizare inscrise pe amabalaj atat tu, cat si restul familiei tale , deoarece acestea sunt realizate de catre cunoscatorii din domeniu.