aloe vera 3In primul rand toate produsele biologice trebuie sa contina numai ingrediente naturale. Este total interzisa utilizarea altor substante in compozitie, iar daca acest lucru se intampla atunci nu mai putem cataloga produsul cosmetic ca fiind bio.

De asemenea, utilizarea radiatiilor este un procedeu interzis. Aceste radiatii sunt folosite fie pentru a steriliza continutul unui ambalaj, fie cu diverse alte roluri, insa in situatia de fata interzicerea lor reprezinta una dintre regulilele de aur.

Testele pe animale sunt o modalitate foarte controversata la ora actuala de a verifica eficienta sau riscurile unor preparate, fie ele cosmetice, medicamentoase si asa mai departe. Animalele fac parte din natura si din mediul inconjurator, iar sfera bio are ca principal obiectiv de activitate protejarea acestora pe cat de mult posibil, astfel ca orice preparat bio pe care ti-l vei cumpara nu a fos testat pe animale, deoarece aceste vietuitoare sunt libere si nu reprezinta material de lucru.

Cantitatea de substanta folosita, gramajul exact si numele ingredientelor trebuie sa fie vizibile si notate pe ambalajul biodegradabil al preparatului. Este important sa stii ca respectarea modalitatilor de utilizare reprezinta o cale catre succes. Daca vei considera ca a aplica mai mult decat trebuie sau a folosi mai des produsul iti va aduce rezultate mai bune si mai repede atunci te inseli – este necesar sa respecti indicatiile, deoarece acestea au fost gandite si calculate de expertii existenti in domeniu.