cosmetice bio 1In primul rand orice preparat de acest tip este fabricat doar din ingrediente naturale si care respecta in totalitate natura si mediul inconjurator. Ar fi impropriu si gresit sa-i atribui denumirea de bio unui produs care a fost fabricat eliberand substante toxice si chimice in atmosfera.

Agricultura biologica este baza, iar aceasta presupune o serie de reguli stricte: culturile nu trebuie stropite cu nici o substante toxica sau sintetica ce poate altera structura naturala a unei plante. Avand in vedere acest lucru este corect sa afirmam ca respectivele plante sunt foarte vulnerabile in fata daunatorilor naturali, asadar exista riscul ca o mare parte din recolta sa fie compromisa. Iata un prim motiv pentru care aceste produse pot avea un pret mai mare.

Profitul important se scoate in principal din vanzari cantitative, la nivel industrial, ori daca vorbim despre preparatele bio lucrurile se schimba. Orice metoda industriala de a prelucra o planta sau de a obtine un ulei esential poate dauna rezultatului final, astfel ca o parte dintre proprietatile benefice sunt pierdute. Prin urmare, producatorii apeleaza la tehnica traditionala care este un alt element obligatoriu daca se doreste obtinerea certificarii bio, dar din nefericire aceasta poate fi anevoioasa si nu se obtine intotdeauna o cantitate mare intr-un timp scurt.

Bazandu-ne doar pe cele doua idei expuse mai sus este evident de ce un cosmetic biologic are un pret mai mare fata de acelasi tip de produs, dar care a fost fabricat folosindu-se mijloace moderne sau substante nocive sacrificand calitatea pentru cantitate.

Din fericire exista seturile promo sau cu alte cuvinte mai multe produse bio cu un pret scazut avand in vedere toate beneficiile pe care ti le ofera. Cu o suma de bani mult mai mica iti poti achizitiona un sapun, un gel de dus si chiar un sampon care sunt fabricate respectand in totalitate normele ecologice si biologice precum si natura.

Avantajul maxim pentru client este ca poate sa experimenteze efectele pozitive ale acestora, la un pret mic. De ce sa nu iti protejezi intreaga familie de toxice si sintetice atat timp cat ai posibilitatea sa faci acest lucru foarte usor?